Церкви закликають не боятися коронавірусу і відвідувати храми. За словами представників українських православних церков, відвідувати ресторани небезпечніше, ніж молитись у церкві.

Напружена ситуація з коронавірусів не заважає українським православним церквам продовжувати працювати в умовах карантину. Священники вважають, що сплеск захворювань не пов'язаний з відвідуванням храмів. Про це пише Telegram-канал PavlovskyNews., посилаючись на слова священнослужителів.

Так, речник УПЦ отець Миколай Данилевич заявив, що ризик заразитися в храмі мінімальний. За його словами, основна маса людей заражаються не в храмах, адже церкву відвідують максимум 3% населення. Заражаються, на його думку, ті, хто відпочиває в ресторанах, відвідує торгові центри, магазини та не дотримується санітарних норм в транспорті.

Такої ж думки і в Православній церкві України. Глава інформаційного відділу ПЦУ митрополит Євстратій Зоря розповів каналу, що людей марно лякають можливістю заразитися коронавірусом в церкві. При дотриманні всіх санітарних норм відвідування храмів - абсолютно безпечне.

Євстратій Зоря, фото: РБК-Україна
Євстратій Зоря, фото: РБК-Україна

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Кількість хворих постійно збільшується, і звинувачувати в цьому церкву немає сенсу, каже митрополит Євстратій. Від відвідування храмів варто відмовитися тільки тим людям, які знаходяться в зоні ризику і мають симптоми, а іншим не варто побоюватися.

У Філарета так само заявили, що під час будь-якої епідемії потрібно навпаки посилено молитися і ходити в храми, але тільки дотримуючись усіх карантинні норми.

Філарет, фото з вільних джерел
Філарет, фото з вільних джерел

При цьому всі представники церков одностайно вважають, що перевести релігійне життя в смартфон, не відвідуючи храми, неможливо.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, на Львівщині Унівська лавра перенесла спалах коронавірусу

Як повідомляв портал Знай.ua, Чернівецький архієпископ Онуфрій захворів коронавірусом, священика рятують у реанімації

Також Знай.ua писав, Пара Римський сказав, яка чума небезпечніша за коронавірус