З сусідньої Польщі прийшли вельми гарячі новини. З'явилася інформація,що група вибухотехніків підірвала "найбільшу бомбу часів Другої світової війни". Дана бомба має назву - Tallboy або "бомба-землетрус", і виявили її на дні судноплавного каналу Балтійського моря.

Читайте Знай в Google News!

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби ВМС Польщі.

Повідомлень про постраждалих немає. Близько 750 жителів було евакуйовано з району біля портового міста Свіноуйсьце. Британська авіація скинула бомбу під час нальоту в 1945 році, в результаті якого було потоплено німецький крейсер Lützow.

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб
Показати ще

Спочатку планувалося вдатися до дефлаграції — процесу спалювання заряду вибухівки при температурі нижче порога детонації. Напередодні операції офіційні особи ВМС Польщі заявили, що шанси на її успіх становили 50 на 50, і вони очікували вибуху під час процесу.

"Процес дефлаграції перетворився на детонацію. Об'єкт можна вважати нейтралізованим, він більше не становитиме загрози для судноплавного каналу Щецин-Свіноуйсьце", — сказав лейтенант-командир Гжегож Левандовскі, прес-секретар 8-ї флотилії берегової оборони ВМС Польщі.

Tallboy була шість метрів у довжину і важила 5,4 тонни, з яких майже половину становила вибухівка. Бомба знаходилася на глибині 12 метрів, стирчала тільки її носова частина.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, потужний вибух на Позняках: українців відправили збирати речі.

Як повідомляв Знай.uа, у Чернівцях прощаються із загиблим від газу солдатиком: "Такий молодий...".

Знай.uа писав, трагедія нічому не навчила? У Бейруті знову прогримів потужний вибух, нові жертви і постраждалі.