В офіційному Instagram-акаунті відомого лікаря-педіатра Євгена Олеговича Комаровського був опублікований черговий "Питання-відповідь". Зокрема, зараз ведучий телепередачі "Школа доктора Комаровського" відповів на питання: "Моєму малюкові 6 (майже 7) місяців. Проблеми з укладанням спати. Качаємо його хвилин по 20-30. Він вже великий, хочеться, щоб засинав сам. Як його привчити?".

Читайте Знай в Google News!

Також користувач додав, що в період з 1,5 до 3 місяців дитина засинала самостійно, проте потім після щеплення у малюка піднялася температура, він вередував і доводилося качати, що тепер відбуватися за звичкою.

У відповідь доктор заявив, що в самій фразі про те, що дитя доводилося качати через піднялася температури, є принципова помилка, так як ефективний алгоритм допомоги при піднятті температури не передбачає гойдання, адже в цьому немає нічого природного.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Євген Комаровський, у своїй манері, заявив, що він хоч і досвідчений педіатр, але не рекомендуватиме якісь "чарівні" краплі або слова, щоб дитина сама могла заснути, без хитань. "Розчарую... ви повинні розуміти, що дитина не може не спати, як не може не їсти, не пити, не дихати. Сон-фізіологічна потреба. Дитині приємно, коли ви його качаєте. Ви задовольняєте його вимоги - в результаті дитина до цього звикає. Ніхто не допоможе вам перестати качати дитину", — написав доктор.

При цьому, рішення полягає лише в тому, щоб позбавити дитину від подібної звички. Слід набратися терпіння, взяти себе в руки і перестати його качати, щоб закрити тему на все життя через кілька днів.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Комаровський підказав, як допомогти дитині з герпесом: "Вилікувати мазями не можна"

Як повідомляв "Знай.ua", Комаровський розповів про висипу у дітей: коли потрібна "швидка"

Знай.ua писав, шкідливий зелений чай: лікарі розповіли, які порушення викликає улюблений напій тих, що худнуть.