Збройні сили Вірменії, порушивши гуманітарний режим припинення вогню, завдали ракетних ударів по місті, яке знаходиться далеко від зони бойових дій, в результаті чого є людські жертви та значні руйнування.

У суботу, 17 жовтня, в результаті обстрілу мирного населення в великому азербайджанському місті Гянджа загинули 12 осіб, понад 50 поранено. Про це повідомляє Day.Az.

Азербайджан звинувачує Вірменію, між країнами, попри режим припинення вогню, триває збройний конфлікт за Нагірний Карабах.

У Генпрокуратурі Азербайджану повідомили, що 12 людей загинуло і 52 особи отримали поранення в результаті ракетного удару, також серйозно постраждали численні об'єкти цивільної інфраструктури та автотранспорт.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

В місто Гянджа потрапили дві ракети, обидві в житлові квартали. Всього постраждали 20 будинків, п'ять будинків повністю зруйновано. Зараз тривають пошуково-рятувальні роботи.

За відомостями завідувача відділом з питань зовнішньої політики адміністрації президента Азербайджану Хікмета Гаджиєва, удар по Гянджі завдано оперативно-тактичним ракетним комплексом "Ельбрус".

Водночас в Міністерстві оборони Вірменії спростували заяву Баку про обстріл території Азербайджану.

"З території Вірменії або з боку ВС Вірменії в напрямку Азербайджану не було відкрито жодного вогню", - написала прессекретар Міноборони Вірменії Шушан Степанян.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Азербайджан офіційно повернув частину територій і дав їм свою назву

Як повідомляв портал Знай.ua, Азербайджан і Вірменія досягли перемир'я

Також Знай.ua писав, Вірменія пустила снаряди по Азербайджану посеред ночі