В Україні Міносвіти запустило випробування так званих електронних шкільних щоденників і журналів. Відомо, що нові додатки для створення і ведення шкільних електронних журналів і щоденників тестували з 5 по 16 жовтня.

Читайте Знай в Google News!

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби Міносвіти.

Електронний формат журналу та щоденника, скріншот: atoms.com.ua
Електронний формат журналу та щоденника, скріншот: atoms.com.ua

"Сьогодні на ринку освітніх послуг е-журнали та е-щоденники — це не новинка. Є достатньо комерційних пропозицій щодо комплексних цифрових рішень для шкіл, які містять ці сервіси. Але не всі школи можуть дозволити їх собі фінансово. Тому ми пропонуємо базову безкоштовну версію електронних журналів і щоденників, а школи вже зможуть вибирати", — сказав заступник міністра освіти і науки Артур Селецький.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

школа / скріншот з відео
школа / скріншот з відео

У випробуванні нових додатків взяли участь не менше ніж два-три навчальні заклади з кожної області. Всі отримані від вчителів і адміністрацій шкіл зауваження будуе оперативно оброблено і враховано при налаштуванні системи. Після завершення цього етапу, орієнтовно вже в листопаді цього року, державні е-журнали та е-щоденники стануть доступними для всіх українських шкіл на безкоштовній основі.

Ті школи, які перейдуть на ведення електронних журналів, зможуть найближчим часом відмовитися від їх дублювання в паперовому вигляді. Для цього Міносвіти готує відповідні зміни до низки нормативно-правових документів.

"Це дозволить прибрати зайве навантаження на вчителів. А в майбутньому, завдяки широкому застосуванню електронних журналів, коли учень змінюватиме школу, вся інформація про його успішність і досягнення слідуватиме за ним в новий навчальний заклад. Для нас буде відкрито ще й можливість перенаправляти за таким учнем державні кошти на його навчання", - підсумував заступник міністра.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, "Ви з Міністерства спустіться до школи": українців розлютила система 12-річної освіти.

Як повідомляв Знай.uа, вступна кампанія 2021: основні правила від МОН для майбутніх студентів.

Знай.uа писав, МОН оприлюднило графік проведення ЗНО для абітурієнтів 2021.