Сьогодні на сайті швейцарської компанії-виробника систем очищення повітря IQAir, де опублікований світовий рейтинг за індексом якості повітря, Київ зумів посісти друге місце серед мегаполісів світу з найчистішим повітрям.

Читайте Знай в Google News!

Це сталося завдяки затяжних дощів, які пройшли в Україні та столиці, зокрема. Вони посприяли масовим підтопленням, але й одночасно очистили повітря.

Після обіду Київ в рейтингу опинився вже на шостому місці після Денвера і Сіетла в США, норвезького Осло, Мельбурна, Австралія і Солт-Лейк-Сіті, США.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Це неймовірний результат для української столиці, враховуючи те, що до цього Київ неодноразово очолював рейтинг міст з найбруднішим повітрям у світі. Концентрація повітряного забруднювача, до складу якого входять найдрібніші краплі рідин і тверді мікрочастинки, становить 2.3 µg/m3. Відомо, що середньодобовий рівень не повинен становити більше 25 мкг / м3.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, "Туди його, в решеточку": в мережі показали, що комунальники роблять з ливневками. Комунальники, на чиї плечі лягає важка робота з прибирання наслідків стихії, здавалося б, повинні розуміти, що забита сміттям зливова каналізація не справляється з великою кількістю води. Однак, у них своя логіка.

Як повідомляв "Знай.ua", ліквідовано підтоплення у 8 районах столиці. Гидрослужбы продовжують посилену роботу.

Знай.ua писав, злива влаштував у Києві транспортний колапс - "мертві" трамваї, черги на маршрутки і машини-потопельники.