Святкування Хеллоуїна (Halloween) стає все більш популярним в Україні. Це хороша можливість відвідати вечірку в оригінальному вбранні. Однак маскування на Хеллоуїн не обов'язково повинна бути страшною. Варто розглянути також креативні та цікаві рішення. Це може бути образ з улюбленого фільму або персонаж з поп-культури, або щось не таке очевидне. Сьогодні в місті Київ, Україна, та інших великих містах нашої країни можна знайти карнавальні костюми на будь-який смак.

Ознайомившись з нашим оглядом нарядів на Хеллоуїн-2020 для жінок, чоловіків і дітей, ви обов'язково зможете вибрати для себе щось особливе.

Маскування на Хеллоуїн: звідки взявся звичай відзначати це моторошне свято?

Хеллоуїн (або переддень Дня Всіх Святих) відзначається щорічно в ніч з 31 жовтня на 1 листопада. Протягом століть ця ніч вважалася часом, коли душі померлих отримують більш легкий доступ до світу живих. Тому у віруваннях багатьох народів вкоренилися особливі обряди і магічні ритуали, пов'язані з цією подією. У цей день кельти розпалювали багаття біля своїх будинків, щоб захистити живих від злих сил.

Як вибрати костюм на Хеллоуїн 2020
Як вибрати костюм на Хеллоуїн 2020: Facebook

У слов'ян були схожі традиції. Ніч з 31 жовтня (листопада) на 1 листопада (груденя) наші предки називали Велесова ніч. Особливе значення надавалося язичницькому обряду Дзяди (поминання покійних). Вважалося, що саме цей обряд допомагає не забувати своє коріння. На вулицю виставляють тарілку з частуванням (яблуками, гарбузами, кабачками, осінніми квітами) для душ померлих. На підвіконня ставиться свічка, яка вказує шлях душам пішли близьких.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

У своєму нинішньому вигляді Хеллоуїн прийшов до нас із заходу, де — особливо в Сполучених Штатах — він відзначається дуже голосно. Магія Хеллоуїна сьогодні багато в чому втрачена, адже свято орієнтований на споживача: обмежується дорогими прикрасами і вечірками. Люди поспішають зробити красиві фотографії, влаштувати жартівливі ворожіння, надіти цікаві костюми. Вбиратися люблять як діти, що полюють за солодощами, так і дорослі, які беруть участь у святковій вечірці.

Як вибрати костюм на Хеллоуїн 2020
Як вибрати костюм на Хеллоуїн 2020: Facebook

Як вбратися на Хеллоуїн 2020: важливі правила вибору костюма

На вибір костюма до Хеллоуїну у вас може піти кілька годин, а то і днів або тижнів. А деякі починають планувати, яким буде їх костюм на переддень Дня Всіх Святих, навіть за рік. Те, в кого ми вбираємося, може багато розповісти про нас. Нижче наведено кілька порад, на що слід звернути увагу при виборі костюма:

  • В першу чергу подумайте про свій комфорт. Наряд необхідно підбирати в залежності від того, що ви збираєтеся робити: чи будете ви ходити в костюмі монстра від будинку до будинку і просити солодощі або збираєтеся відвідати вечірку на честь Хеллоуїна. Погода на початку листопада досить прохолодна і часто буває дощовою. Якщо ви збираєтеся багато гуляти на свіжому повітрі, то вам варто подумати про те, щоб надіти під костюм більш теплий одяг. Збираючись відзначати Хеллоуїн в клубі або квартирі, варто відмовитися від важких нарядів з щільних тканин.
  • Виберіть тематику! Дайте волю своїй уяві, і виберіть те, що вам дійсно подобається. Більшість дітей, ймовірно, виберуть тему, натхненну їх улюбленою казкою. У дорослих теж широкий вибір. Найголовніше — не обмежувати себе. Але переконайтеся, щоб обраний образ був всім знаком, незалежно від віку. Крім того, слід вибрати не надто провокаційний персонаж, який не образить маленьку дитину.
  • Одягніться в що-небудь оригінальне, що дозволить вам виділитися з натовпу. Якщо ви хочете перетворитися в фею, пам'ятайте, що вона не повинна бути простою. Краще, щоб це була сучасна фея, чарівниця 1960-х років, Готична, Лісова або ельфійська фея.
  • Враховуйте свої фінансові можливості! Бюджетні моделі можна придбати в магазинах вживаних речей, або взяти костюм напрокат. Наряд можна зшити самостійно з підручних засобів. При належних старань саморобні костюми нічим не поступатимуться набутим.

Дитячі наряди на Хеллоуїн 2020

Костюми для хлопчиків і дівчаток відрізняються цікавими та оригінальними мотивами з мультфільмів, казок та ігор. Хлопчикові сподобається костюм Людини-павука, Шрека, Гаррі Поттера або Пікачу. Дівчаткам до душі доведеться образ Фіони, відьми, феї, кішки, дитяче вбрання Червоної шапочки.

Перед покупкою костюма поговоріть зі своїми дітьми про їх улюблених масках, персонажах, фруктах, овочах і т.д. Така гра-переодягання може подарувати малюкам багато радісних моментів.

Смішні та прикольні образи, представлені на фото нижче, надихнуть вас на вибір костюма своїм дітям.

Як вибрати костюм на Хеллоуїн 2020
Як вибрати костюм на Хеллоуїн 2020: Facebook

Як вибрати костюм на Хеллоуїн 2020
Як вибрати костюм на Хеллоуїн 2020: Facebook

Як вибрати костюм на Хеллоуїн 2020
Як вибрати костюм на Хеллоуїн 2020: Facebook

Як вибрати костюм на Хеллоуїн 2020
Як вибрати костюм на Хеллоуїн 2020: Facebook

Костюми на Хеллоуїн для дорослих: який наряд вибрати?

Костюми на Хеллоуїн для дорослих мало чим відрізняються від призначених для дітей і підлітків. Отже, які чоловічі і жіночі костюми на Хеллоуїн в 2020 році найпопулярніші?

Чоловічий костюм на Хеллоуїн 2020

Чоловіки можуть вибирати з безлічі варіантів: це може бути зомбі, чарівник, страшний клоун, вампір або диявол. На той чи інший образ можуть надихнути класичні фільми жахів.

Також цікавим варіантом буде чоловічий костюм на тему улюбленого фільму або гри. Наприклад, костюми Джокера, Лорда Волан-де-Морта, мисливця за привидами або дядька Фестера з сімейства Аддамс.

Також варто проявити творчу фантазію і знайти костюм на Хеллоуїн для чоловіків, який здивує і неодмінно справить враження на маскарадної вечірці. Залежно від ваших уподобань наряд може бути елегантним або страхітливим.

Джентльмени, які вважають за краще бути елегантними в будь-якій обстановці, можуть в цей вечір зіграти роль графа Дракули. Все, що вам потрібно, — це класичний смокінг і повітряна чорна накидка. Також варто скористатися реквізитом, доступним в Інтернеті, наприклад, іклами вампіра.

Як вибрати костюм на Хеллоуїн 2020
Як вибрати костюм на Хеллоуїн 2020: Facebook

Джентльмени, які віддають перевагу сіяти жах, можуть замаскуватися в живих мерців. Велика кількість червоної фарби, а також правильний макіяж — основа успіху в даному випадку. Варто скористатися допомогою професійного візажиста або знайти відео-керівництво з нанесення такого макіяжу в Інтернеті.

Костюми на Хеллоуїн 2020 для жінок

Жіночий костюм на Хеллоуїн-2020 року, аналогічно чоловічому, може бути натхненний популярними героями з фільмів жахів. У цій темі, безумовно, домінують відьми і вампірші. Також можна стати злочинницею або персонажем з коханою кінострічки. Костюм Круелли Демон з відомої діснєєвськой казки, або Червоної Шапочки, або Уенсдей Аддамс, або просто карнавальна накидка Павутина, безсумнівно, зроблять фурор.

Як вибрати костюм на Хеллоуїн 2020
Як вибрати костюм на Хеллоуїн 2020: Facebook

Жіночий костюм на Хелловін зовсім не обов'язково повинен бути страшним. Ви можете зробити ставку на оригінальний, запам'ятовується вигляд. Вбратися можна в улюблений фрукт, овоч або навіть гарний предмет. Це, безумовно, буде милий образ.

Як вибрати костюм на Хеллоуїн 2020
Як вибрати костюм на Хеллоуїн 2020: Facebook

Костюм на Хелловін для пари: оригінальні ідеї

Якщо ви збираєтеся на вечірку зі своїм партнером, то варто розглянути варіант костюма на Хеллоуїн для пар. В Інтернеті можна знайти безліч цікавих ідей для нарядів, в яких пара буде приголомшливо виглядати. Наприклад, безпрограшними варіантами для дівчат і хлопців є:

  • образи улюблених зірок (голлівудська подружня пара);
  • образи Шрека і Фіони;
  • страшні клоуни;
  • образи священика і черниці;
  • костюми вампіра і вампірші;
  • костюми рокера і рокерші.

Як вибрати костюм на Хеллоуїн 2020
Як вибрати костюм на Хеллоуїн 2020: Facebook

Як вибрати костюм на Хеллоуїн 2020
Як вибрати костюм на Хеллоуїн 2020: Facebook

Найкращі Хеллоуїн-костюми своїми руками

Якщо ви хочете вбратися до Хеллоуїну, повністю імпровізуючи, або ви залишилися без костюма, так як чекали до останньої хвилини — просто розслабтеся! Найчастіше зовсім не обов'язково ходити в пункт прокату костюмів. Їх цілком можна зробити в домашніх умовах. Все, що вам потрібно, це кілька непотрібних речей з вашого гардеробу, а також простий швейний набір — і круті наряди готові.

Пропонуємо вашій увазі прості і швидкі у виготовленні варіанти костюмів на переддень Дня всіх святих.

Саморобний костюм скелета

Знадобляться чорні штани або лосини і дві футболки: одна чорна і одна біла. Спочатку слід надіти чорну, потім зверху — білу. Зробіть кілька розрізів на верхній футболці, щоб імітувати виступаючі ребра і грудину.

Ви можете також використовувати приклад з відео нижче, де показано, як зробити страшні костюми для хлопчика і дівчинки.

Костюм кажана

Цей костюм цікавий тим, що при його виготовленні використовується парасольку!

Отже, вам буде потрібно будь-яка закрита чорна одяг і старий чорний парасольку.

Розріжте парасольку навпіл так, щоб дріт втрималася на місці (вона додасть форму крил). Потім пришийте імпровізовані крила до толстовці. Костюм кажана готовий!

Або можете слідувати техніці, показаної на відео.

Костюм зомбі

Хеллоуїн — це свято, пов'язане зі смертю і, отже, з явищами, які особливо подобаються творцям фільмів жахів. Тому, якщо ви гадаєте, в кого вбратися на Хеллоуїн, у вас є унікальна можливість на один вечір стати героєм одного з фільмів жахів. Вибір персонажів величезний: від вампірів до зомбі, мумій, привидів і всіляких фантомів.

Будь-яка забруднена червоною фарбою одяг перетворить вас в страхітливого "живого мерця". Якщо ви докладете трохи більше зусиль до підготовки своєї образу, ви зможете стати зомбі зі своєю трагічною історією: школяркою, поліцейським, медсестрою і т.д.

Якщо ж ви не хочете ускладнювати собі життя, надіньте будь-яку старий одяг (наприклад, джинси і сорочку з оборками), і зробіть зомбі-макіяж. Для створення ідеального зомбі-макіяжу вам знадобиться біла фарба для обличчя, штучна кров і темні тіні для повік або чорна фарба для обличчя. Ви також можете використовувати червону помаду або підводку для очей, щоб намалювати рани і шрами на шкірі.

Як вибрати костюм на Хеллоуїн 2020
Як вибрати костюм на Хеллоуїн 2020: Facebook

Костюм злодія

Щоб створити цей нескладний образ, знайдіть капелюх, рукавички, сорочку в чорно-білу горизонтальну смужку, темну маску і сумку з символом долара. Костюм злодія до Хеллоуїну готовий!

Костюм ляльки Біллі із серії фільмів "Пила"

Для створення даного образу вам знадобиться біла сорочка, чорний піджак і червону краватку-метелик.

Найважливіший елемент маскування в даному випадку — це, звичайно ж, макіяж. Основа — біла фарба для обличчя і чорні тіні для повік. Червоною помадою можна намалювати спіраль на щоках, а чорною підводкою для очей провести лінію щелепи ляльки.

Як вибрати костюм на Хеллоуїн 2020
Як вибрати костюм на Хеллоуїн 2020: Facebook

Сподіваємося, що наші ідеї допоможуть вам створити або вибрати готовий костюм в найкоротші терміни. Вам залишається лише доповнити наряд відповідним карнавальним макіяжем і аксесуарами. І, пам'ятайте, який би образ ви не вибрали, головне — відмінно провести час в найстрашнішу ніч в році!