Міністерством оборони США і однією з найбільших у світі авіакомпаній United Airlines було проведено дослідження, яке нарешті відповіло на поширене питання. Багатьох людей, які часто подорожують літаком, цікавило, наскільки високий ризик заразитися Covid-19 на борту авіасудна. Нарешті відповідь на це питання відома.

Читайте Знай в Google News!

Про це повідомила пресслужба авіакомпанії в Twitter.

Результати дослідження, проведеного Міністерством оборони США та авіакомпанією United Airlines, свідчать про те, що ризик заразитися коронавірусом у салоні літака вкрай низький. Однак це не означає, що можна нехтувати носінням масок на борту.

Скріншот: twitter.com/united
Скріншот: twitter.com/united

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Американські військові спільно зі співробітниками авіакомпанії провели за пів року 300 тестів з манекеном, який забезпечили генератором аерозолів, що дозволяє відтворювати кашель.

Під час кожного тесту вивільнялися близько 180 млн частинок, що еквівалентно кількості, яка могла утворитися, якби в салоні знаходилися тисячі людей, що кашляють. Близько 99,99% частинок були відфільтровані системою фільтрації повітря в літаку.

Згідно з даними експертів, навіть при повній заповненості салону літака якщо пасажир знаходиться в масці, в середньому лише 0,003% частинок повітря в зоні дихання людини є заразними.

Салон літака, скріншот: YouTube
Салон літака, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, як зареєструвати новонароджених під час пандемії без довідок: пояснення Мінцифри

Як повідомляв портал "Знай.ua", український татусь розповів про знущання і побори у школі: "Забирай свою доньку"

Також "Знай.ua" писав, що в Україні заговорили про повернення жорсткого карантину: "Припинити будь-які контакти між людьми"