Батьки українських школярів вже звикли до численних поборів у школах і подарунків для вчителів. Однак, не всі радо беруть у цих заходах участь, дехто відкрито відмовляється здавати кошти у шкільні фонди, вважаючи це протизаконним.

Читайте Знай в Google News!

Наприклад, батько школярки-другокласниці у фейсбук-групі Батьки SOS поскаржився на те, що відмовившись скидатися у фонд класу, отримав у відповідь образи та агресію від членів батьківського комітету. Він запевнює, що його незлюбили через "незручні питання". Як доказ, він додав скріншот переписування з батьківської групи.

Школа, скріншот: YouTube
Школа, скріншот: YouTube

"Пишу вам з Миколаєва, школа № 56. У нас ситуація така - ми відмовилися здавати гроші на фонди і подарунки (зрозуміли що це незаконно і ми маємо повне право не здавати ніякі гроші в школу), внаслідок чого остаточно зіпсувалися відносини з бк. Як то раз ми натякнули бк посприяти нам у відвідуванні їдальні щоб подивитися, чим годують дітей, Т.К. дочка скаржилася на несмачну їжу. Бк відповіли що це не їхня турбота і вони не повинні нам нічого і не будуть цим займатися. Тобто крім зборів грошей і влаштовування свят вони нічим не хочуть займатися. Я теж сказав що нічого не повинен і не буду здавати гроші ні на що. Крім усього цього я ще просив надати рк звіти про витрачені кошти (це було ще тоді, коли я здавав на фонди), на що пішли глузування, закиди, що ваша дитина "теж користується", переходи на особистість і інші неприємні висловлювання рк на мою адресу в загальному чаті в вайбере. Що я один не здаю гроші, вічно незадоволений, а решта 29 чоловік типу з усім згодні.", - розповів він.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Чоловік зауважив, що батьківський комітет повстав проти нього фактично через те, що він взявся відстоювати свою позицію. Батько школярки зазначив, що у підсумку його видалили із групи у вайбері попри те, що він завжди намагався вести діалог максимально конструктивно.

"Хоча я бачу в листуванні тільки одних і тих же 5-7 чол., інші мовчать. Просив показати список здали гроші - не показали. На одного мене. всілися тому що я один пишу їм, відстоюючи свою позицію. Ось остання наша листування з бк, де мене принизили і кому то захотілося послати мене на... прямим текстом. Я завжди веду максимально ввічливий і конструктивний діалог, тоді як бк не соромиться у виразах, переходячи на особистість. Яке право вони мали так зі мною розмовляти? Тому що я не здаю гроші? І відразу я став неугодним, і типу все (за їхніми словами) проти мене. Ось остання переписка, яка мене обурила, тому що в ній написано було, що залишать мою дитину без частування на святі завтра. Я їх попереджав що не варто так робити-раз ви хочете робити це в школі, значить робіть для всіх, а якщо для обраних, значить за межами школи. На що мені відповіли, щоб я сам свою одну дочку забрав. Вимагав вибачень, у відповідь тільки сарказм і іронія. З групи в вайбере мене видалили після цього листування. Так ось хочу запитати, що порадите в такому випадку?", - написав він.

Скріншот: Батьки SOS / Фейсбук
Скріншот: Батьки SOS / Фейсбук

Скріншот: Батьки SOS / Фейсбук
Скріншот: Батьки SOS / Фейсбук

Скріншот: Батьки SOS / Фейсбук
Скріншот: Батьки SOS / Фейсбук

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, як зареєструвати новонароджених під час пандемії без довідок: пояснення Мінцифри

Як повідомляв портал "Знай.ua", Кабмін скоротив субсидування громадян майже на 40%: в уряді пообіцяли прискіпливу перевірку

Також "Знай.ua" писав, що в Україні заговорили про повернення жорсткого карантину: "Припинити будь-які контакти між людьми"