Придбання власної нерухомості - важливий етап у житті кожної свідомої людини. Саме після цього відбувається переосмислення цінностей. Однак, придбавши квартиру, слід все задокументувати. Як оформити купівлю житла? Гід з державних послуг підкаже.
Читайте Знай в Google News!
Щоб зареєструвати право власності на квартиру, зверніться до держреєстратора нерухомого майна та подайте пакет документів.
Державна реєстрація права власності на нерухоме майно є засвідченням набуття такого права. Державна реєстрація проводиться державними реєстраторами незалежно від місцезнаходження нерухомого майна в межах областей та міста Києва, а також нотаріусами, як спеціальними суб’єктами, на яких покладаються функції державного реєстратора прав, незалежно від місцезнаходження нерухомого майна.

Нерухомість, скріншот: YouTube
Нерухомість, скріншот: YouTube

Житло вже офіційно у вашій власності? Реєструйте своє місце проживання за новою адресою.
Місцем постійного проживання закон вважає адресу, за якою людина проживає більше шести місяців на рік. Відповідно до законодавства, особі, яка знялася з реєстрації в одному місці, надається тридцять календарних днів на те, щоб зареєструватися в іншому. Існує можливість одночасної реєстрації місця проживання особи із зняттям з попереднього місця його проживання. Реєстрація здійснюється органами місцевого самоврядування, у тому числі через центр надання адміністративних послуг, відповідно до місця проживання особи.

Хочете взяти участь у програмі придбання доступного житла?
Який пакет документів потрібен
Законодавством України визначено перелік осіб, які мають право на забезпечення доступним житлом. Таким особам потрібно звернутись до суб'єкта надання адміністративної послуги з відповідним пакетом документів для постановки на облік та включення до реєстру осіб, які бажають брати участь у програмі будівництва (придбання) доступного житла.

Як оформити купівлю житла? Гід з державних послуг підкаже⚡️ Інструкція: ☑️Щоб зареєструвати право власності на...

Geplaatst door Дія op Vrijdag 16 oktober 2020

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що переселенець з окупованих територій домігся виплати пенсій по інвалідності за 6 років.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще