У Перу, на плато Наска, що простягнувся більш ніж на 50 кілометрів з півночі на південь і на 5-7 кілометрів із заходу на схід, був виявлений геогліф кішки. Про це повідомило Міністерство культури країни на своєму сайті. Довжина даного зображення становить 37 метрів, а товщина ліній - 30-40 сантиметрів.

Читайте Знай в Google News!

У заяві міністра культури йдеться про те, що фігура була практично не видно і могла назавжди пропасти через розташування на крутому схилі пагорба і ерозії грунту. Стилістичні особливості дозволяють припустити, що фігура відноситься до періоду пізнього Паракаса, а це 500-100 років до нашої ери.

Це означає, що геогліф давніше найбільш відомих малюнків, що з'явилися в період з 100 по 200 роки нашої ери. Створення геогліфів на плато Наска відбувалося за рахунок видалення гравію з поверхні плато і оголюючи більш світлий грунт.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Вони були включені в список всесвітньої спадщини ЮНЕСКО з 1994 року і являють собою Геометричні, в основному, і зооморфні зображення на землі. До сих пір вченими не сформовано єдиної думки про мету створення цих фігур. Проте, вони займають площу приблизно 450 квадратних кілометрів і накреслені в період від 500 років до н.е. до 500 року нашої ери.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, Аляска настільки очистилася... Пісні горбатих китів заворожили вчених і весь світ.

Як повідомляв "Знай.ua", археологи знайшли 27 єгипетських саркофагів: не відкривалися 2500 років.

Знай.ua писав, відомий мандрівник розповів про назавжди покинутих людьми місцях: отруйні змії, війна і радіація.