Вакуум для живота - справжній порятунок для всіх тих, кого розпестив карантин. Він допоможе прибрати зайві сантиметри з талії без жорстких дієт. Вправам потрібно приділяти мінімум 5 хв в день.

Читайте Знай в Google News!

Як правильно виконувати вправу вакуум для живота описує сайт "Зі смаком".

Техніка виконання вакууму для живота:

1 Поставте ноги на ширину плечей. Зробіть глибокий вдих через ніс, а потім з силою виштовхніть все повітря через рот.

2. Після видиху притисніть підборіддя до грудей. Затримайте дихання на глибокому вдиху. Руки покладіть на коліна, а куприк потягніть вперед.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

3. Втягніть живіт. Якщо ви в точності повторили всі вищеописані дії, то живіт сам повинен затягнутися вакуумом по всій довжині спини. У цей момент ви відчуєте напругу поперечного м'яза. Тепер завмріть.

4. Тільки через секунди 3-5 підніміть підборіддя, розслабте живіт. Повільно видихайте. Повторіть вправу 4-5 разів.

Вакуум для живота можна робити як стоячи, так і в планці, і в позі лотоса. Головне, щоб вам було комфортно і вправи не викликали больових відчуттів.

Вакуум для живота, фото: кадр з відео
Вакуум для живота, фото: кадр з відео

Оптимальний графік виконання вправ - 3 рази на тиждень, через день. Наприклад, в перший тиждень зробіть 3 підходи по 20 секунд. Орієнтуйтеся на свій стан. На наступному тижні збільште тривалість підходів: 3 підходи вже по 40 секунд. А ось на третьому тижні 3 підходи робіть вже по 60 секунд.

Однак, попри всю користь є і протипоказання. Не рекомендується робити вакуум для живота після їжі. Оптимальний час для вправ — відразу після пробудження або через 3-5 годин після прийому їжі. Не варто вправлятися, якщо у вас хворе серце.

Утримайтеся від вправ, якщо у вас хронічні захворювання черевної і тазової області або органів шлунково-кишкового тракту. Жінкам з менструацією і вагітністю також рекомендуємо почекати з вправами.

Вакуум для живота, фото: кадр з відео
Вакуум для живота, фото: кадр з відео

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, якщо у дитини поганий апетит - доктор Комаровський дав десять рецептів допомоги

Як повідомляв портал "Знай.ua", Комаровський розповів все про анемію: чим піднімати низький гемоглобін

Також "Знай.ua" писав, що доктор Комаровський назвав 11 способів привчити дитину до фізичної активності