Фахівці помітили щось схоже на набір слинних залоз всередині голови людини, про який дізналися вперше. Про це пише Science Alert.

Читайте Знай в Google News!

Новий орган виявили випадково лікарі в Нідерландах, які обстежили пацієнтів з раком простати за допомогою розширеного типу сканування. У поєднанні з ін'єкціями радіоактивної глюкози цей діагностичний інструмент виявляє пухлини в організмі.

У задній частині носоглотки знайшли структуру трубчастих залоз (на малюнку на них вказують сині стрілки) поруч з іншими основними слинними залозами (оранжевого кольору).

фото Radiotherapy and Oncology
фото Radiotherapy and Oncology

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Онколог-радіолог Воутер Фогель з Нідерландського інституту раку пояснив, що у людей є три набори великих слинних залоз, але не там, де їх знайшли.

фото Radiotherapy and Oncology
фото Radiotherapy and Oncology

Слинні залози виробляють слину, необхідну для функціонування травної системи. Основна частина проводиться трьома головними залозами: привушною, піднижньощелепною і під'язиковою.

Знахідка медиків набагато масштабніша і вказує на наявність четвертого набору слинних залоз – розташованих за носом і над піднебінням, недалеко від центру голови людини. Цей орган виявили на знімках усіх ста пацієнтів, які проходили обстеження, а також у двох трупів.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, вчені "скинули з трону" важливість сну і не рекомендують людям йти в ліжко.

Як повідомляв портал Знай.uа, імунітету від Covid-19 не дочекатися: лікар дав жорстке попередження.

Також портал Знай.uа писав, що лікар розповіла про поширення хвороби в супермаркетах.