Аварія на Чорнобильській атомній електростанції - одна з найбільших техногенних катастроф людства, яка завдала значних збитків навколишньому середовищу не лише України і Білорусі, але й усього світу. І хоча в цій ситуації немає позитивних моментів, можна констатувати, що наявність Зони Відчуження з її унікальними фізичними показниками допомагають науковцям всього світу більш детально вивчати радіацію та її вплив на живе. На жаль, останні дослідження показують, що попередні оптимістичні оцінки популяції тварин у Зоні можуть бути помилковими.

Читайте Знай в Google News!

Джерело: англомовне науково-популярне видання Phys.org.

бджоли
бджоли

Сумно, проте найостанніше відкриття говорить, що людству варто переглянути норми радіологічного захисту навколишнього середовища. Комахи, зокрема бджоли, завжди сприймалися за тварин, які мають значну резистентність до радіації, проте останнє дослідження показало, що навіть те випромінювання, яке раніше вчені вважала за незначним і безпечним для розвитку комах, їх популяцій і екосистеми - насправді несе загрозу. “, - до таких висновків приходять автори дослідження, адже відтворення колоній комах скоротилося на 30-45 відсотків. Вчені з усього світу досліджують Зону та її вплив на живе, тому варто очікувати на публікацію результатів інших досліджень.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

ЧАЕС, фото з вільних джерел
ЧАЕС, фото з вільних джерел

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що творцям "Чорнобиля" підкинули ідею: в Москву мчить радіаційний поїзд.

Як повідомляв портал Знай.ua, у Чорнобиль - ні ногою: в зоні відчуження виявили отруйного монстра.

Також портал Знай.ua писав, що два однокласника, натхненні переглядом серіалу "Чорнобиль", спробували втекти з дому, щоб потрапити в зону відчуження. Хлопцям було по дев'ять років, вони вчилися в третьому класі.