Немовлята, які п'ють молоко з пляшечки, споживають з молоком мільйони мікрочастинок пластику щодня. При цьому автори дослідження, опублікованого в журналі Nature Food, не закликає відмовитися від використання нагрітих пластикових контейнерів.

Читайте Знай в Google News!

Крім того, вчені ще не з'ясували, якої шкоди приносять людському організму мікрочастинки пластику.

Вчених з Дублінського університету Трініті-Коледж також вразила саме кількість пластикових мікрочастинок, які виділяються під час високотемпературної стерилізації популярних поліпропіленових пляшечок для немовлят.

"Минулого року дослідження Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) виявило, що людина в середньому споживає від 300 до 600 мікрочастинок пластику щодня. У нас же середні цифри виявилися значно вище: мільйон або кілька мільйонів", - розповів один з авторів дослідження, професор хімії Джон Боланд.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

немовля / фото: Pixabay
немовля / фото: Pixabay

Варто уточнити, що мікрочастинками пластика як правило називають шматочки менше п'яти міліметрів у довжину. Більшість з них – менше товщини людського волосся.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, топ продуктів, що викликають головний біль і мігрень.

Як повідомляв портал Знай.uа, Євген Комаровський пояснив, чому діти не ростуть: не треба запихатися кашею, все набагато простіше.

Також портал Знай.uа писав, як допомогти дитині з герпесом: "Вилікувати мазями не можна".