В ефірі "UA: Українське радіо" Міністр соціальної політики Марина Лазебна заявила про те, що в Україні припадає 11,3 мільйона пенсіонерів на 13 мільйонів офіційно працюючих громадян. До Пенсійного фонду кожним робітником відраховується в середньому 1850 гривень щомісяця.

Читайте Знай в Google News!

Зараз в країні діє солідарна пенсійна система, за словами Лазебної. Це означає, що нині працюючі громадяни утримують нинішніх пенсіонерів у співвідношенні 1 до 1. Лазебна пояснила: "В Україні працюючого населення – 16 мільйонів. Але з них лише 13 мільйонів офіційно працевлаштовані і оплачують внески до Пенсійного фонду – це і наймані працівники, і ФОП. А пенсіонерів у нас 11,3 мільйона".

Пенсійний фонд України наповнюється відрахуваннями із заробітних плат, які становлять 18,5% від зарплати. Міністр соцполітики розповіла, що цього року середня зарплата становить 9200 гривень, на підставі якої робляться розрахунки, а наступного буде вже 10 120 грн.

"А внесок до ПФУ-18,5% від зарплати. І якщо взяти умовно, то від середньої зарплати в 10 тис.грн 18,5% складе 1850 грн. Тобто сьогодні кожен офіційно працюючий платить в середньому 1850 грн до Пенсійного фонду щомісяця. Тобто власними коштами ми можемо забезпечувати пенсію лише на 1850 грн", – додала Лазебна.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Крім того, саме державний бюджет забезпечує відсутні кошти на більш високі виплати ПФУ. З травня цього року мінімальна пенсія для пенсіонерів, які мають страховий стаж 30 років у жінок і 35 років у чоловіків, становить 2100 грн. З січня наступного року виплата складе - 2400 гривень.

На початок року, За словами Лазебної, рівень середньої пенсії в країні становив 3000 грн, зараз він виріс і становить 3400 гривень. Однак пенсіонери віком старше 80 з урахуванням доплат отримують 4400 грн.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, запорожців труять десятиліттями, гірше Чорнобиля: "Страшно дихати"

Як повідомляв "Знай.ua", журналісти Полтавщини б'ють на сполох: начальник ГУ НП переслідує і залякує головного редактора місцевого ЗМІ.

Знай.ua писав, переповнені морги змусили залишати померлих у підвалах, медики не справляються: моторошні наслідки пандемії показали в мережі.