Європейська рада оновив список країн, для громадян яких знімуть Коронавірусние обмеження на поїздки до ЄС. Цей список буде і надалі регулярно переглядатися і оновлюватися.

Про це повідомляє офіційний сайт Європейської ради.

Починаючи з 22 жовтня держави-члени ЄС повинні поступово скасувати обмеження на поїздки на зовнішніх кордонах для жителів наступних третіх країн:

Австралії
Японії
нової Зеландії
Руанди
Сінгапуру
Південної Кореї
Таїланду
Уругваю
Китаю (за умови підтвердження взаємності)

Обмеження на поїздки також повинні бути поступово скасовані для особливих адміністративних районів Китаю, Гонконгу і Макао, за умови підтвердження взаємності.

Як бачимо, Україна до цього списку не потрапила.

в аеропорту, фото Getty Images
в аеропорту, фото Getty Images

Жителі Андорри, Монако, Сан-Марино і Ватикану повинні вважатися резидентами ЄС для цілей даної рекомендації. Країни Шенгенської угоди (Ісландія, Ліхтенштейн, Норвегія, Швейцарія) також беруть участь в цій рекомендації.

Критерії визначення третіх країн, для яких знімаються обмеження на поїздки, охоплюють епідеміологічну ситуацію і заходи стримування, включаючи фізичне дистанціювання, а також економічні та соціальні міркування. Вони застосовуються кумулятивно. Взаємність також слід брати до уваги регулярно і в індивідуальному порядку, йдеться в резолюції.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, посол Німеччини сказала, коли українці знову зможуть подорожувати до ЄС

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.ua, Україна не отримувала від ЄС сигналу про можливий перегляд безвізу

Також Знай.ua писав, Зеленський у Лондоні підписав важливу угоду з Джонсоном: на українців чекає торгівля і крок до безвізу