В Ірландії та Чехії ввели повторний локдаун. Так, в очікуванні другої хвилі коронавірусу країни знову ввели тотальний карантин.

Читайте Знай в Google News!

Чехія після різкого стрибка захворюваності ввела другий локдаун. Так, можна виходити з дому тільки на роботу і за необхідними покупками. Він діятиме до 3 листопада, але можливе продовження.

" у Чехії знову локдаун, майже такий же, як був навесні. Вже відсьогодні на вулицях маски обов'язкові. Без маски ви можете ходити, якщо найближчі люди від вас на відстані двох метрів. Або якщо гуляєте з сім'єю. Гуляти можна в парках (з прогулянкою просто по вулиці - поки не ясно), але тільки з сім'єю або не більше, ніж двом людям. Ходити можна тільки на роботу, в магазин/аптеку, до родичів і т.д. Алкоголь на вулицях заборонений. Кафе і ресторани працюють тільки на винос. Спортзали, театри, музей і т.д. - закриті. Закриті і торгові центри. Працює обмежена кількість магазинів (продуктові, аптеки, з побутовою хімією, квіткові, ветеринарні та якісь ще, мені не потрібні",-написала на своїй сторінці в Facebook журналістка Ірина Ромалійська, яка живе в Празі.

карантин / скріншот з відео
карантин / скріншот з відео

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

В Франція ввели комендантську годину на місяць. Уряд цього разу вирішив діяти не централізовано, а дозволити муніципалітетам самостійно вирішувати, які, де і коли вводити обмежувальні заходи.

У Парижі, Марселі та Бордо - основних осередках поширення вірусу в країні - вжили локальних заходів. Масочний режим є обов'язковим у всіх публічних місцях і транспорті.

" у Парижі вже починають протестувати, люди виходять з гаслами:"всі ненавидять комендантську годину". Хоча більшість намагається не виходити на вулицю після дев'ятої вечора, побоюючись величезний штрафів в тисячу євро. Карантин всім страшно набрид, і головне, неясно, як довго це триватиме? Скільки ще місяців, а, може, років? Розоряються бізнеси, економіка зупинилася, у людей депресія, рівень знань падає. Правда, школи працюють і на карантин тепер відправляють тільки клас, а не школу, якщо захворіли відразу три учні (раніше закривали все школу, якщо захворіла всього одна дитина). У Франції вважають, що шанс заразитися від школярів-мінімальний", - поділилася з" країною " мешканка Олена Мальська.

В Польща зафіксували майже 10 тисяч нових випадків зараження коронавірусом. Так, у Варшаві прийняли рішення скасувати масові передноворічні заходи.

" у зв'язку зі сформованою епідемічною ситуацією в цьому році святкування Нового року в місті проводитися не буде... Здоров'я жителів-найголовніше",-повідомила прес-секретар мерії Варшави Кароліна Галецька.

У Польщі, як і в Україні є поділ на зони від зеленої до Червоної.

Карантин, фото: youtube
Карантин, фото: youtube

В Бельгія вирішили ввести більш суворі обмеження, ніж під час першої хвилі. Після того, як влада заявила про цунамі, що насувається, з хворих, в пункти, де роблять тести на коронавірус, вишикувалися черги.

" у нас в реанімації в лікарнях в три рази більше людей, ніж було в березні. Ситуація дуже серйозна. І вона буде ставати все гірше", - заявив глава уряду країни Олександр де Кроо.

У країні ввели комендантську годину. Заборонено виходити на вулицю з півночі до 5 ранку. Також на місяць з 19 жовтня закрили всі ресторани і бари, а після 20:00 діє заборона на продаж алкоголю.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, лікарні цинічно наживаються на українцях з covid-19.

Як повідомляв Знай. ua, Садовий попередив українців про підлянку коронавірусу.

Також Знай. ua писав, що в Україні почнуть випускати вакцину від коронавірусу, Зеленський сказав останнє слово.