Національна служба здоров'я України склала договори з 398 медустановами на надання медичної допомоги при пологах на загальну суму понад 1,6 млрд грн.

70 з них – це спеціалізовані пологові будинки і перинатальні центри. Про це повідомляє прес-служба НСЗУ.

Читайте Знай в Google News!

Безкоштовно можна отримати:

- Моніторинг стану вагітної, породіллі та новонародженого (у тому числі лабораторно-інструментальні обстеження, консультації лікарів інших спеціальностей у разі необхідності).

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

- Медичну допомогу при фізіологічних пологах, що надається черговою акушерською бригадою.

- Медичну допомогу при ускладнених пологах і кесаревому розтині.

- Зниження больових відчуттів у жінки під час пологів, зокрема епідуральну анестезію.

- Стабілізацію стану дитини після народження.

вагітність, фото Pxhere
вагітність, фото Pxhere

- Вакцинацію новонародженого згідно з календарем профілактичних щеплень.

- Лікарські засоби з Нацпереліку та витратні матеріали, а також ті лікарські засоби, які закуповуються МОЗ централізовано.

- Харчування під час перебування в стаціонарі.

Щоб отримати безкоштовну допомогу, пацієнтці треба приїхати в стаціонар або викликати "швидку допомогу". Пологи з черговою акушерською бригадою є для пацієнтки безкоштовними. Якщо жінка хоче народжувати у конкретного лікаря, тоді медзаклад може стягувати додаткову плату.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, експерт "Таємниці ДНК" пояснила, як генетика впливає на психіку дитини: "Аутизм, шизофренія..."

Як повідомляв портал Знай.uа, Євген Комаровський пояснив, чому діти не ростуть: не треба запихатися кашею, все набагато простіше.

Також портал Знай.uа писав, що гінеколог проекту "Я соромлюсь свого тіла" Людмила Шупенюк розповіла, як проводити самостійний огляд грудей.