Тисячі українців як і раніше виїжджають на заробітки за кордон заради того, щоб забезпечити собі і своїй дружині гідне життя. Про те, з якими випробуваннями їм довелося зіткнутися на чужій землі, вони розповіли виданню ХТ.

Читайте Знай в Google News!

"Нас не називали по імені - тільки за номерами", - розповів молодий батько, який поїхав заробити грошей дитині на хороше дитинство.

Зараз Держстат фіксує 11 країн, куди українці їздять на заробітки найчастіше. П'ятірка лідерів-Польща, Росія, Італія, Чехія та США.

Так, інший чоловік, Остап поїхав до Польщі на склад мережі магазинів комплектувати товар. Він звільнився з роботи і не зміг знайти нову в Україні і прийняв рішення їхати за кордон, шукати кращих умов.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення
Показати ще

"Там працювали не тільки українці - були і поляки. Різниця у ставленні вражала, дуже виражена була певна "кастовість". Дійшло до того, що українців називали за номерами: у нас був у кожного свій робочий номер. Спершу я подумав, що це до всіх так-але потім я почув, що поляків називають по імені І прізвища, і у мене всередині аж запалало. Перекури у поляків в один час, в українців в інший. Так само обіди - тільки окремо. У них робочий день по 8 годин, у нас - по 12", - пояснює він.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, Квартал 95 показав повороти долі українських заробітчан.

Як повідомляв Знай. ua, Карпа пояснила, наскільки важливе знання мови для заробітчан, без нього-як фанера над Парижем.

Також Знай. ua писав, що українських заробітчан обкладуть податками, заплатимо за кожну полуницю, зірвану в Польщі.