Австралія серйозно занепокоєна через дії Катару. Там жінкам в аеропорту провели примусове інвазивне внутрішнє обстеження перед посадкою на рейс із Дохи до Сіднея.

Читайте Знай в Google News!

Джерело: іноземне видання Guardian.

Жінок перевіряли на наявність ознак нещодавніх пологів після того, як у туалеті в міжнародному аеропорту Хамад знайшли покинуту новонароджену дитину. Інцидент мав місце 2 жовтня, дитина вижила і про неї піклуються.

Про обшуки і обстеження стало відомо після того, як про них заговорили австралійські жінки. Також обстежували жінок з інших країн.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

Усім дорослим жінкам, які були на рейсі Qatar Airways, наказали вийти з літака, щоб провести обшуки.

в аеропорту, фото Getty Images
в аеропорту, фото Getty Images

Тринадцять австралійських жінок доправили до карет швидкої допомоги біля злітної смуги і наказали їм зняти спідню білизну перед обстеженням, йдеться у повідомленні.

Кім Міллс розповіла Guardian, що вона була серед тих, кого зняли з рейсу і повели на темну автостоянку, де три карети швидкої допомоги чекали для проведення медичного огляду.

Однак чиновники не обстежували її через поважний вік - жінка вже старша за 60 років. Та навіть попри це ситуація була для неї жахливою.

"У мене тремтіли ноги. Я боялася, що вони мене кудись заберуть. Чому вони не пояснили нам, що відбувається?" - питає пані Міллс і додає, що пізніше екіпаж літака сказав їй, що вони не знають, що відбувається.

"Це було абсолютно жахливо. Я не уявляю, як це було для тих бідних молодих дівчат", - згадує жінка.

Пасажир Вольфганг Бабек, який також летів тим рейсом, спостерігав, як жінки сідають на рейс, і помітив, що "багато хто з них був засмучений, одна була в сльозах - молодша жінка".

Уряд Катару поки що не відреагував на інцидент. Не відомо, чи обстежували також жінок з інших рейсів.

Салон літака, фото: кадр з відео
Салон літака, фото: кадр з відео

На запитання журналістів, чи не є це сексуальним посяганням, міністерка закордонних справ Маріс Пейн сказала: "Ні, я не припускаю цього, оскільки я не бачила детального звіту про події".

Вона сказала, що передала інформацію про ці "надзвичайно тривожні та образливі події, що викликають занепокоєння" Федеральній поліції Австралії, і що уряд визначиться зі своїми наступними кроками після отримання пояснення від катарських чиновників.

В уряді заявили, що були вчасно повідомлені про інцидент і "офіційно висловили серйозне занепокоєння".

Міжнародний аеропорт Хамад не надав детальної інформації ані про обстеження, ані про кількість жінок та рейсів, які це зачепило.

У заяві аеропорту йдеться: "Медичні працівники висловили чиновникам занепокоєння щодо стану здоров'я та добробуту матері, яка щойно народила, і просили її знайти до вильоту".

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що у Києві дівчина без трусиків задерла спідницю перед Зеленським, відео скандалу.

Як повідомляв портал Знай.uа, Зеленським не обмежилася: активістка Femen роздяглася на знак протесту через аборти.

Також Знай.uа писав, що Віталій Кличко звернувся до киян"з дивана".