В Антарктиді вчені виявили дивовижну і навіть лякаючу аномалію - на острові несподівано з'явилися комарі. За словами дослідників, які проживають на семи антарктичних станціях, раніше такого явища в спостереженнях не було. Як повідомляють фахівці, в Антарктиді несподівано з'явилися безкрилі комарі-дзвінці і основною причиною називають навалу туристів. Про це пише видання Journalist.

Читайте Знай в Google News!

"На острові Кінг-Джордж, де знаходяться 7 станцій різних держав, деякий час тому з'явилися комарі. Це сталося у зв'язку з людським фактором: там багато туристів, до того ж там ідеальні умови для комарів – струмки, річки, влітку +3°, взимку -5°, Клімат м'який", - повідомили в антарктичній експедиції.

Вчені запевняють, що ніколи раніше з такою проблемою не стикалися і буде проведена незвичайна науково-прикладна робота з вивчення цієї аномальної ситуації. Фахівці будуть шукати шляхи розв'язання цієї проблеми. Були розпочаті різні проекти на всіх станціях острова, а також розроблені спеціальні пастки для комарів.

Комар, фото - Habr
Комар, фото - Habr

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок В Україні вводять новий вид оренди: пощастить тим, хто винаймає житло
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадавши, в Антарктиді виявили мумії, яким кілька тисяч років.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що в Антарктиді знайшли стародавню істоту віком 250 млн років.

Також портал "Знай.ua" писав, що в Антарктиді виявили яйце гігантської рептилії - монстр чи динозавр?