Не перший день українців лякають, що в країні посилили правила отримання спадщини. Тепер громадянам потрібно буде набагато серйозніше підходити до питань, які стосуються юридичних моментів. В результаті частина українців може залишитися без спадщини.

Читайте Знай в Google News!

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби Міністерства юстиції України.

Нотаріус, скріншот: YouTube
Нотаріус, скріншот: YouTube

Згідно із законом терміни оформлення спадщини обмежено шістьма місяцями. Однак, якщо в них не вклалися, для спадкоємців можуть встановити ще один, додатковий термін прийняття майна. Але лише за згодою інших спадкоємців, які його прийняли. Якщо таких немає - за рішенням суду.

Поважні причини пропуску строку прийняття спадщини:

- тривала хвороба спадкоємців;

- перебування спадкоємця тривалий час за межами України;

- відбування покарання в місцях позбавлення волі;

- перебування на строковій військовій службі у Збройних Силах України;

- необізнаність спадкоємця про наявність заповіту тощо.

Будьте готові, що в суді необхідно буде показати довідки з медичних установ, довідки про перебування за кордоном, або ж інші документи, які можуть підтвердити зазначені поважні обставини.

Крім того, за подачу такого позову потрібно буде заплатити 40% від прожиткового мінімуму (близько 841 грн). Якщо ж спадкоємець і цей проміжок часу не використовував для оформлення документів, повторно звернутися до суду він не може.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, пенсіонери з Донбасу можуть отримати карту "Ощадбанку" без особистої присутності: які документи потрібні.

Як повідомляв Знай.uа, Україна в смартфоні: як отримати доступне житло в додатку "Дія".

Знай.uа писав, розлучитися на раз-два: українцям пояснили, як просто і легко розірвати шлюб.

Популярні новини зараз
Не тягніть час: обленерго терміново звернулися до споживачів Борги з комуналки призведуть до арешту: як зрозуміти критичну точку Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще