На сторінці "Голосу Америки" в Facebook опублікували фотографії, які були зроблені під час спецоперації зі знищення шершнів-вбивць. Ці фото-зовсім не кадри зі зйомок фантастичного фільму. На знімках зображені американські вчені-ентомологи, які знищують перше знайдене в США гніздо "шершнів-вбивць". У гнізді, знайденому в штаті Вашингтон недалеко від кордону з Канадою, проживало близько 200 особин виду Vespa mandarinia.

Читайте Знай в Google News!

Знищення шершнів, фото - Голос Америки
Знищення шершнів, фото - Голос Америки

Ентомологи перемістили комах з дерева в спеціальний контейнер за допомогою вакуумного шланга. До гнізда вчених привели спеціальні відстежуючі пристрої, які вони раніше прикріпили до трьох шершнів за допомогою зубної нитки. Повідомляється, що Vespa mandarinia - одні з найбільших ос у світі, природний ареал проживання яких – країни Східної Азії. У США вони є інвазивним видом і викликають неабияке занепокоєння серед громадськості та наукової спільноти з моменту їх виявлення в Північній Америці у 2019 році.

Шершні Vespa mandarinia, фото - Голос Америки
Шершні Vespa mandarinia, фото - Голос Америки

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

При цьому, попри грізну назву, "шершні-вбивці" не становлять великої загрози для людей. За рік ці комахи стають причиною загибелі декількох десятків людей в Азії, проте куди більшу загрозу вони представляють для місцевих комах. Шершні полюють на медоносних бджіл, що запилюють посіви, і здатні повністю знищити їх Колонію за короткий час.

Знищення шершнів, фото - Голос Америки
Знищення шершнів, фото - Голос Америки

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадавши, у Запоріжжі на вокзалі помітили величезного павука з бандою на спині – зібралися в подорож.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що будинки дніпрян атакують небезпечні хижаки з тропіків, один укус - і параліч.

Також портал "Знай.ua" писав, що небезпечні тварі влаштували полювання на прикарпатців - вулик може опинитися в кожному будинку.