Українська мова останнім часом стає все більш популярною у зв’язку з подіями останніх років - окупацією Донбасу і анексією Криму. Свідомі українці, які навіть все життя спілкувались російською, переходять на українську. Так, киянин показав розмову з офіціанткою - вирішив поснідати в пристойному кафе з непоганою кухнею. Діалог волонтер опублікував в соціальній мережі facebook.
Читайте Знай в Google News!
Подаємо діалог без змін:
Офіціантка:
— Здраствуйтє. Ви готови сдєлать заказ?
Я:
— Так, але якщо можна, то давайте спілкуватись українською.
Вона:
— Ммм... Харашо.
Ви готові зробити замовлення?
Замовляю. Їм.
Чую за стійкою розмову адміністраторки і офіціантки:
— Оні просят говоріть по-украінскі, а я нє умєю.
...хоча ця офіціантка щойно без проблем говорила українською.
Відповідь адміністраторки мене потішила. Вона гучно і чітко сформулювала те, що мав би зарубати собі на носі кожний, хто живе в Україні і досі не послуговується нашою мовою. Вона відповіла офіціантці:
— Не вмієш? Так вчись!!!
І ця адміністраторка підійшла до нас поцікавитись чи бажаємо ми скуштувати щойно спечений масляний круасан, розмовляючи чудовою українською мовою.

"Друзі, настали часи коли російськомовність в комбінації з ігноруванням української мови в Україні стали ознаками малограмотності, неконкурентності та поганого виховання. І це не може не тішити. Знати багато мов — прекрасно. Не знати української — ганебно", - на оптимістичні ноті завершив щирий українець.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у Зеленського з Трампом один політтехнолог на двох? Президент США запозичив фрази в українського гаранта

Як повідомляв портал "Знай.ua", змістовні та цікаві мультики українською від Арт-Відео полегшать життя батьків: тут всі відповіді на питання малюків

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Також "Знай.ua" писав, що Карпа пояснила, наскільки важливе знання мови для заробітчан: без неї - як фанера над Парижем