Студентам, які через перехід на дистанційне навчання, виїхали з гуртожитків, повернуть гроші за проживання. Або ж їх можуть врахувати в майбутні платежі. Про це сказав В.О. міністра освіти і науки Сергій Шкарлет заявив в ефірі телеканалу НАШ.

Читайте Знай в Google News!

Він запевнив, що обговорював з ректорами вузів питання гуртожитків:

"була рекомендація ректорам про повернення коштів тим студентам, які виїхали з гуртожитків з обов'язковим збереженням місця поселення і поверненням коштів за непрожитий в гуртожитку час", — сказав він.

Для того, щоб це було можливо, студенти повинні написати відповідні заяви.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

І підкреслив, що примусово виселяти студентів з гуртожитків не мають права. У разі ж порушення прав студентів, МОН закликає звертатися на гарячі лінії.

Раніше, МОН рекомендувало закладам професійної (професійно-технічної) освіти, професійної перед вищою та вищої освіти (незалежно від кольору карантинної території) перейти на дистанційну форму навчання на період з 15 жовтня по 15 Листопада.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, школярів відправлять на незаплановані канікули, вчити уроки доведеться батькам.

Як повідомляв Знай. ua, ужгородських школярів посадили за комп'ютери замість парт.

Також Знай. ua писав, що у Києві в студентський гуртожиток заселяли гостей.