В Україні, на щастя, немає заборони на використання рідковживаних або унікальних імен при нареченні немовляти. Це дозволяє Держстату збирати статистику і знати, в якій з областей живе найбільше батьків, які бажають виокремити свою дитину вже самим ім'ям. Невідомо чому, проте лідером незвичайних імен є Житомирська область. Серед цікавинок цього року - Ріанна, Ґай і навіть Імперія.

Читайте Знай в Google News!

Джерело: Міністерство юстиції України.

В Україні була спроба законодавчо регулювати процес надання імені, проте законопроєкт відхилили ще у першому читанні. Питання незвичності імен - широке і розмите. Якщо переглянути дані Держстату, можна побачити, що існує лише дві категорії - найпоширеніші і рідковживані. Якщо з “найпоширенішими” іменами все зрозуміло, то з “рідковживаними” дуже складно.

Дитина з телефоном, скріншот: YouTube
Дитина з телефоном, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

З одного боку в цю категорію потрапляють традиційні для України імена, які були поширеними ще три-чотири покоління тому. До таких імен належать: Стефанія, Павлина, Ярина, Орест, Терентій, Гордій. Деякі імена мають яскраво виражене “космополітичне” звучання: Меган, Мірабелла, Емілія, Вільям, Ерік, Мартін. Не варто забувати, що Україна - багатонаціональна і полірелігійна країна, тому наявність імен з мусульманських культур не є дивною: Ясмін, Лейла, Саіда, Джеміль, Емір, Ахмед. Разом із тим, українці справді не бідні на фантазію: серед новотворів минулого року найвідомішим є Зеленський.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Як львів'яни називають своїх дітей: топ найпопулярніших імен.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", вчені з Австралії спрогнозували тривожний сценарій: до 2050 року людство може зникнути, а клімат на Землі безповоротно зміниться.