У хворих коронавірусом людей може проявлятися незвичайний симптом, який говорить про захворювання. Йдеться про відтік і почервоніння пальців на ногах, що дуже нагадує обмороження. Це запалення пальців може тривати протягом декількох місяців. Про це з посиланням на дослідження Міжнародної ліги дерматологічних спільнот та Американської академії дерматології повідомляє The Telegraph.

Читайте Знай в Google News!

Лікарі відзначають, що симптом "ковідних пальців" може з'являтися в перші чотири тижні після зараження вірусом. "Схоже, є певна Підгрупа пацієнтів, у якої після зараження covid з'являється запалення пальців ніг, яке робить їх червоними і набряклими, а потім вони з часом стають фіолетовими", - розповіла лікар-дерматолог Гарвардської медичної школи Естер Фріман.

Ковидні пальці, фото - Postimees
Ковидні пальці, фото - Postimees

За її словами, цей симптом проявляється в легкій формі і, в більшості випадків, зникає протягом 15 днів без медичного втручання. "Але ми спостерігали пацієнтів, у яких це тривало місяць або два", — зазначила дослідниця. Згідно з зареєстрованими в Міжнародному covid-19 дерматологічному реєстрі даними, приблизно у половини пацієнтів спостерігалося запалення пальців ніг і близько 16% з них були госпіталізовані.

Популярні новини зараз
Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Ковидні пальці, фото - Postimees
Ковидні пальці, фото - Postimees

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадавши, в Україні за добу 3 565 нових хворих коронавірусом, 70 померло.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що Ляшко пригрозив українцям новими жорсткими обмеженнями.

Також портал "Знай.ua" писав, що лікар пояснила, чому українці по-різному переносять коронавірус.