Сімейний лікар за одну підписану декларацію з пацієнтом отримуватиме на 51 гривню більше. Відповідні зміни були прийняті на засіданні 29 жовтня.

Читайте Знай в Google News!

Про це розповів міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час брифінгу 30 жовтня.

"Ми вчора збільшили капітаційну ставку для сімейних лікарів. Це ставка, яку платить держава сімейному лікарю, за укладену декларацію між пацієнтом і лікарем. Раніше вона становила 600 грн 48 коп, а зараз буде складати – 651 грн 60 коп.якщо сімейний лікар, наприклад, 1800 декларацій, укладених з пацієнтами, то буде отримувати додатково 7650 гривень", - розповів глава Міністерства.

Міністр також зазначив, що зараз у сімейних лікарів дуже велике навантаження, через зростання хворих COVID-19.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

"Для нас дуже важлива їх зібрана робота, і щоб вони витримали це навантаження. Зокрема, ми приймаємо, що потрібно підвищувати плату за їх роботу", - додав Степанов.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, гінеколог розповіла про жебрацькі зарплати медиків, лікарські помилки і жорстокість.

Як повідомляв Знай. ua, що робити, якщо у мене діагностували COVID-19, лікар все розклав по поличках.

Також Знай. ua писав, що львів'яни показали справжнє обличчя медиків у розпал пандемії.