Канал «Знай 24» склав рейтинг десяти найбільш гучних з них.

Десяте місце належить уже звичного виборчої «каруселі», яка була неодноразово помічена і зараз. За голосування в іншому регіоні за певного кандидата платили від 500 до двох тисяч гривень. Найбільш помітний такий випадок стався в Києві, куди під приводом екскурсії привезли 132 житомирян. За голосування вони авансом отримали по 200 гривень, і після нього їм було обіцяно ще по 800. Зараз організаторам каруселі загрожує до десяти років ув'язнення.

На дев'ятому місці — фейкова виборча дільниця в селі Соснівка Сумської області. І дільниця, і урни, і бюлетені — все виглядало як справжнє, а явка була навіть вище, ніж на справжньої дільниці. Ведеться слідство.

Восьме місце дісталося селу Стеблеві Черкаської області, жителям якого запропонували надзвичайно важкий вибір з ... одного кандидата, який представляв «Слугу народу».

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Далі йде селище міського типу Аули на Дніпропетровщині. На тамтешньому виборчій дільниці, ймовірно, не знайшлося ножиць, щоб, як годиться, обрізати кути невикористаних бюлетенів. Поетом замість них була використана сокира.

За оригінальності цієї нагоди не поступаються й імпровізовані житомирські кабіни для голосування, на швидку руку зроблені з тенісних столів, сходів, штор, спортивних тренажерів і тому подібного підручного матеріалу. За словами членів виборчої комісії, це був вимушений крок: справжні кабінки просто не встигли вчасно доставити.

На п'ятому місці стоїть одна з виборчих комісій Дніпропетровської області, яка замість сейфа використовувала для зберігання бюлетенів велику каструлю — за словами її членів, сейф був для цього занадто малий.

А в Херсонській області з розмірами сейфа все було в порядку, але його не вдалося відкрити. Довелося звертатися в службу з надзвичайних ситуацій. Її працівники зуміли розкрити сейф болгаркою таким чином, що бюлетені не постраждали.

Почесне третє місце (з призом у вигляді адміністративного штрафу) дісталося активістці відомої групи FEMEN. Коли президентське подружжя прямувала на виборчу дільницю, дівчина задерла перед Зеленським свою спідницю, під якою не було спідньої білизни, а лобкові волосся були пофарбовані в зелений колір. На вивороті спідниці був добре видний напис «Zexist». Правоохоронці швидко затримали активістку.

Друге місце канал віддав опитуванням, проведеним в день голосування за ініціативою Зеленського. Проводився він далеко не скрізь, вели його всілякі випадкові люди (в одному випадку - 11-річна дівчинка), а головне, не було ніякого обліку — галочки можна було ставити скільки завгодно раз.

Чемпіоном рейтингу (а також главою Подвисоковськой сільської громади Голованівського району Кіровоградської області) став колишній депутат Верховної Ради Віктор Лозінський, який, відповідно до вироку суду, повинен був ще п'ять років відбувати термін за вбивство. Правда, у 2016 році його достроково звільнили.

Раніше екскандидат в мери Києва Микола Томенко назвав ці вибори «олігархічно-феодальним тріумфом».

А в Дніпрі члени комісії попалися на заповненні бюлетенів після голосування.