Вчені зі Сполучених Штатів Америки і Великобританії виявили, що коронавірусна інфекція нового типу швидше за все поширюється і розмножується в ротовій порожнині людини, про що заявили в науковому дослідженні, яке було опубліковано на порталі medRxiv.

Читайте Знай в Google News!

У статті повідомляється: "Порожнина рота являє собою надійне місце для COVID - 19 і сприяє передачі вірусу через слину". Крім того, вони вважають, що вірус проникає в порожнину слинних залоз і відтворюється саме там.

Тому, коли людина ковтає слину, то коронавірус тут же має можливість потрапити в шлунково-кишковий тракт. Адже слина і є основним джерелом передачі вірусу іншим людям при чханні, розмові або кашлі, що і підкреслили дослідники.

Коронавірус, скріншот: Youtube
Коронавірус, скріншот: Youtube

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Раніше вчені Міжнародної ліги дерматологічних спільнот і Американської академії дерматології прийшли до висновків про можливість виникнення роздратування на пальцях ніг, більше нагадує обмороження, у людей, що заразилися коронавірусом.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у МОЗ перевірили українську вакцину від Covid-19, Степанов поділився результатами.

Як повідомляв "Знай.ua", Шершні-кілери вирвалися на свободу, люди в спецкостюмах помчали на знешкодження: як виглядає лігво "кусак"

Знай.ua писав, у Чорнобилі помітили диво-пташку: полює як яструб і важить 80 грам. Після спопеляючого загоряння природа стала оновлюватися і на місці згорілих лісів з'явилися нові рослини, а налякані тварини стали повертатися.