В останній тиждень найбільш обговорюваною подією в Україні є визнання Конституційним судом незаконним електронне декларування чиновників. Однак найближчим часом може відбутися подія, яка за резонансом буде порівнянна з рішенням Закону про декларації. Конституційний суд розгляне справу про українізацію. Засідання з цього питання заплановано на вівторок, 3 листопада.

Як повідомляється на офіційному сайті Конституційного Суду, буде розглянуто звернення, яке підписав 51 депутат. Перевірка стосуватиметься законності положень Закону України"Про забезпечення функціонування української мови, як державної". При цьому, розгляд справи відбуватиметься в закритому режимі, журналісти на ньому бути присутніми не зможуть.

Керівник НАЗК Новіков заявив, що Конституційний суд, швидше за все, вирішить, що Закон про українізацію буде незаконним. Тим не менш, екс-нардеп Сергій Лещенко дотримується іншої версії. На його думку, закон буде визнаний конституційним, щоб "дати підставу Порошенку і його партії не голосувати за законопроект Зеленського, і" приспати"пильність патріотичної громадськості".

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Зеленський скликав термінове закрите засідання РНБО через загрозу

Популярні новини зараз
Біжіть до свого лічильника на початку квітня: українцям уточнили важливий нюанс щодо зняття показників Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще