Королева Великобританії Єлизавета II поступиться престолом принцу Чарльзу, коли їй виповниться 95 років. Таку заяву зробив королівський біограф Роберт Джобсон. За його словами, Єлизавета II зречеться престолу у 2021 році.

Читайте Знай в Google News!

Про це пише Daily Mail.

"Я як і раніше твердо впевнений, що коли королеві виповниться 95 років, вона піде у відставку", – сказав Джобсон.

Єлизавета II, скріншот з відео
Єлизавета II, скріншот з відео

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Нагадаємо, 94-річна королева Єлизавета II перебуває на престолі 68 років. 21 квітня 2021 року їй виповниться 95 років. Принцу Чарльзу 14 листопада виповниться 72 роки. Королевою вона стала в 1952 році, у 26 років. Довше за неї британський трон досі ніхто не займав.

Водночас план на випадок смерті королеви Єлизавети II у Великій Британії оголосили ще 17 березня 2017 року. Згідно з ним першим чиновником, який дізнається про смерть королеви, стане її особистий секретар сер Крістофер Гейдт, який буде зобов'язаний доповісти про смерть Єлизавети II прем'єр-міністру, сказавши кодову фразу "Лондонський міст впав".

Єлизавета II і принц Чарльз з Камілою, скрін з відео
Єлизавета II і принц Чарльз з Камілою, скрін з відео

Варто зауважити, що про смерть попередника Єлизавети її батька Георга VI повідомляли фразою "Кут Гайд-парку". Після цього про смерть королеви буде повідомлено урядам ще 15 країн, де вона правила, і представникам 36 країн-учасниць Співдружності.

Єлизавета II є королевою 16 держав: Австралії, Антигуа і Барбуди, Багамських островів, Барбадосу, Белізу, Великобританії, Гренади, Канади, Нової Зеландії, Папуа - Нової Гвінеї, Сент Вінсента і Гренадин, Сент-Кітса і Невіса, Сент-Люсії, Соломонових островів, Тувалу і Ямайки. Всі ці країни входять в Співдружність Націй-організацію, що об'єднує в цілому 52 країни, більшість з яких раніше були колоніями або домініонами колишньої Британської імперії.

Єлизавета II і принц Філіп, скріншот: YouTube
Єлизавета II і принц Філіп, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, королева Єлизавета врятувала принца Вільяма від неминучої небезпеки: її онук міг не впоратися

Як повідомляв портал "Знай.ua", світу показали фото найважливішої жінки для королеви Єлизавети, і це не Маркл з Міддлтон.

Також "Знай.ua" писав, що Єлизавета II помилувала вбивцю, причина – теракт: зменшать термін на 10 місяців