Відома на весь світ Берлінська пивна Ständige Vertretung( StäV), яку відвідують багато ВІП-клієнтів, внесла канцлера Ангелу Меркель і ряд інших політиків ФРН в чорний список.

Читайте Знай в Google News!

Директор закладу Йорн Петер Брінкманн і його діловий партнер Ян Філіп Бубінгер опублікувавши на Facebook-сторінці StäV заяву, що пояснює причини такого рішення. За їхніми словами, уряд не підготувався до другої хвилі епідемії коронавірусу. У своєму зверненні вони послалися на дослідження Інституту Роберта Коха, за яким шанс зараження в гастрономічних закладах не перевищує 3%.

" з боку уряду не було зроблено нічого. Інфікування в гастрономічних закладах, згідно з даними Інституту Роберта Коха, становить менше трьох відсотків. Тим не менш, нам зараз оголосили про національну заборону на професію. Ви серйозно стверджуєте, що рятуєте економіку, закриваючи гастрономію? Хіба ми з більш ніж 2,5 мільйона робочих місць не ставимося до економіки?"- запитують ресторатори.

Меркель, фото з вільних джерел
Меркель, фото з вільних джерел

За словами власників закладу, уряд Німеччини не підготувався до другої хвилі пандемії, а пішов найпростішим шляхом – зупинивши в країні роботу громадського харчування.

Популярні новини зараз
Елітні татусі із синами "раптово" стали інвалідами: викрито схему "ухилення" від ТЦК Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати В Україні хочуть позбавитися хрущовок: що чекає на власників житла Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

"відомо, що багато політиків є нашими гостями. Деякі з цих політиків вирішили вчора знову закрити гастрономічні підприємства, заборонити нам робити нашу роботу. Цих політиків ми негайно вносимо в чорний список. Канцлера Ангелу Меркель, міністра фінансів Олафа Шольца, прем'єр-міністра Баварії Маркуса Зодера, бургомістра Берліна Міхаеля Мюллера та інших. Ми хочемо закликати всіх колег приєднатися до нашої ідеї", - повідомив Бубінгер.