Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов в одному з ефірів на телебаченні поділився цифрами, які свідчитимуть про те, що країну знову потрібно повністю закривати на суворий карантин.

Читайте Знай в Google News!

Остання статистика по щодобовій захворюваності в Україні не тішить - останніми днями близько 8000 тисяч українців офіційно захворівають на коронавірус. Ця цифра - не мала, навіть з нею українські лікарні і “медична інфраструктура” ледь здатна впоратися з усіма викликами.

Максим Степанов - фото зі сторінки Максима Степанова у Фейсбук
Максим Степанов - фото зі сторінки Максима Степанова у Фейсбук

За словами Степанова, коли статистика говоритиме, що кожного дня офіційно отримуватимуть підтверджений діагноз 20000+ людей, лише тоді буде вестися мова про закриття країни на суровий карантин. Степанов вважає, що до цієї цифри усіх зусиль української медицини (міністр уже враховує додаткові резерви в цьому обрахунку) вистачить, щоб подбати про таку кількість хворих. Але у випадку такого надзвичайного навантаження доведеться застосовувати медичне сортування і рятувати лише тих пацієнтів, які мають кращі шанси на одужання.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст
Показати ще

Важливо пам'ятати, що коронавірус з кожним днем “інфікує” все більше українців. Тому, навіть якщо ви вже втомлені від обмежень, не забувайте одягати медичну маску в громадських місцях та ретельно мийте руки протягом 30 секунд щоразу, коли повертаєтеся з вулиці.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, гінеколог розповіла про жебрацькі зарплати медиків, лікарські помилки і жорстокість.

Як повідомляв Знай. ua, що робити, якщо у мене діагностували COVID-19, лікар все розклав по поличках.

Також Знай. ua писав, що львів'яни показали справжнє обличчя медиків у розпал пандемії.