З моменту першого діалогу між активістами всеукраїнського громадського об'єднання "АвтоЄвроСила" і представниками нинішньої влади країни – зокрема, обіцянками Міністра інфраструктури Владислава Криклія про довгоочікуване здешевлення розмитнення авто – минуло вже майже 1,5 роки. Але обіцянки про втілення цих планів в життя поки так і залишаються лише обіцянками. Навпаки ж, днями Уряд підкинув чергову "свиню" – Постановою Кабінету Міністрів України № 1016 від 28 жовтня 2020 року передбачено внесення чергової порції штрафів до Положень про Національну поліцію. Разом з тим, водії авто на іноземних номерах теж отримали багатотисячну підтримку петиції на сайті Офіційного інтернет-представництва Президента, а вже завтра євробляхери обіцяють знову охопити Урядовий квартал. Подробиці дізнавалися Знай.ua.

АвтоЄвроСила, мітинг євробляхерів - фото Знай.ua
АвтоЄвроСила, мітинг євробляхерів - фото Знай.ua

За словами керівництва ГО "АвтоЄвроСила", даною Постановою Уряд просто вводить в дію каральний механізм, який нинішнє керівництво країни, навпаки, 100%-во обіцяло скасувати.

Втім, разом з тим, десятки тисяч учасників цього всеукраїнського руху євробляхерів мають свій "козир" – петицію № 22/105108 "Виконати обіцянку дану своїм виборцям та виборцям Політичної партії "Слуга Народу" щодо вирішення питання доступного розмитнення та знаходження на території України автомобілія європейської реєстрації", яка на сайті Офіційного інтернет-представництва Президента за лічені дні набрала необхідні для розгляду 25 тис голосів.

Станом на 2 листопада, за 35 днів до кінця відведеного для набирання голосів строку, електронний документ продовжує набирати голоси.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

"Пане Президента, громадськість просить Вас, щоб Ви провели спільну нараду з народними депутатами депутатської фракції Політичної партії "Слуга Народу" та прийняли рішення про негайне включення до порядку денного на засідання комітету фінансів, податкової та митної політики комплексний законопроект про доступне розмитнення 3704-3706! Ми нагадуємо, що доступне розмитнення – це коли кожний громадянин України по доступним цінам, орієнтовано 30% від вартості ціни, зможе розмитнити автомобіль! Зараз на території України знаходиться більше 750 тис. автомобілів на європейській реєстрації. Розмитнення такої великої кількості авто наповнить Держбюджет, щонайменше, на 17 млрд грн", – підкреслює автор петиції № 22/105108 Іван Казачук.

Комплексний законопроект, розроблений за підтримкою нардепів, був зареєстрований 19 червня 2020 року, проте з тих пір жодних кроків щодо його прийняття в Парламенті так і не було зроблено.

АвтоЄвроСила, мітинг євробляхерів - фото Знай.ua
АвтоЄвроСила, мітинг євробляхерів - фото Знай.ua

"Команда народного депутата України Мар'яна Заблоцького, разом із юристами ГО "Авто Євро Сила" проаналізували всі законопроекти про доступне розмитнення, що знаходились в Комітеті фінансів, податкової та митної політики та об'єднали їх всіх – видалили спірні моменти, які заважали швидкому проходженню і голосуванню їх у комітеті та Верховній Раді України та залишили лише позитивні та безспірні положення. Дякуючи цьому, вийшов ідеальний комплексний законопроект про доступне розмитнення", - йдеться в тексті петиції.

Варто відзначити, що вже з неділі-понеділка в багатьох містах країни відбуваються попередні зібрання та координація людей щодо прибуття до столичного Урядового кварталу, де і відбуватиметься масштабна акція "За доступне розмитнення". Час старту та місце збору – 6.00, площа Конституції біля Верховної Ради України.

АвтоЄвроСила, мітинг євробляхерів - фото Знай.ua
АвтоЄвроСила, мітинг євробляхерів - фото Знай.ua

"Акція триватиме до 4 листопада, включно, оскільки саме в середу відбудеться засідання Комітету податкової і митної політики і, безпосередньо, в цей день засідання Уряду і Верховної Ради України. Ми нікуди не поїдемо, поки не почуємо виразних та чітких слів про рішучі дії назустріч народу. Зокрема, і допоки не буде розглянута наша петиція щодо кінцевого затвердження доступного розмитнення, за яке виступили "за" 45 нардепів", – наголошує співзасновник ГО "АвтоЄвроСила" Олександр Чернявський.

АвтоЄвроСила, мітинг євробляхерів - фото Знай.ua
АвтоЄвроСила, мітинг євробляхерів - фото Знай.ua

Як підкреслив Олександр Чернявський, учасниками масштабної акції 3 та 4 листопада в Урядовому кварталі стануть тисячі українців з десятків обласних осередків ГО "АЄС". Охочі надати матеріальну допомогу, можуть це зробити (офіційний номер карти допомоги на ковдри, чай, продукти тощо 5375-4141-2358-6074).

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.