Міністерство зовнішніх справ України пояснило свою позицію щодо осіб, які мають на додаток до українського паспорта ще й громадянство інших країн. Як наголосили у зовнішньополітичному відомстві, ці люди будуть розглядатися державою виключно як громадяни України.

Читайте Знай в Google News!

Відповідний пост був розміщений на сторінці МЗС у соціальній мережі "Фейсбук".

В Україні існує єдине громадянство. Підстави набуття і припинення громадянства України визначаються законом. Конституція України

Громадянам України гарантується, що вони не можуть бути позбавлені громадянства і не можуть бути вигнаними за межі України або виданими іншій державі.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Незалежно від місця проживання громадянина України за ними зберігається громадянство України.

Принцип єдиного громадянства розкривається у статті 2 Закону України «Про громадянство України»: єдине громадянство виключає можливість існування громадянства адміністративно-територіальних одиниць України. Якщо громадянин України набув громадянство (підданство) іншої держави або держав, то у правових відносинах з Україною він визнається лише громадянином України. Якщо іноземець набув громадянство України, то у правових відносинах з Україною він визнається лише громадянином України.

Український паспорт, фото "Знай.ua"
Український паспорт, фото "Знай.ua"

Тобто, громадянин України, навіть коли він має інше громадянство, у відносинах з Україною визнається лише громадянином України. І звісно, громадянам України гарантується право на зміну громадянства.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, опубліковано "прайс" та умови соцдопомоги для українців.

Як повідомляв Знай.ua, Мінсоцполітики підтримає одиноких пенсіонерів, кому і коли належить допомога.