Заступник міністра охорони здоров'я Ірина Микичак під час брифінгу заявила про те, що люди повинні не витрачати зайву наявну копійку на закупівлю медикаментів про запас, а придбати пульсоксиметр і зробити за своїм здоров'ям.

"Ми просимо не панікувати. Ми просимо бути зваженими. Ми просимо не вимітати аптеки, наші аптечні установи, не викуповувати всі ті препарати, які не несуть ніякої лікувальної дії. Не користуватися неперевіреними рекомендаціями", - додала вона.

Читайте Знай в Google News!

Крім того, вона порекомендувала не призначати собі медикаменти, тим більше імунопротектори, антибіотики або імуномодулятори. Це дуже небезпечно і надзвичайно важливо для вашого здоров'я. Пульсоксиметр після придбання був би на рівні з апаратом для вимірювання тиску або термометром в сім'ї. "Сьогодні це важливо. Цим ви підтримаєте і полегшите роботу сімейних лікарів, контролюючи особисто своє здоров'я", - підсумувала Микичак.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Сам апарат-пульсоксиметр - є допоміжним для визначення рівня насиченості крові киснем. Він також здатний зафіксувати момент виникнення кисневої недостатності при ускладненнях COVID-19.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, МОЗ запустив гарячу лінію по Covid-19: графік роботи та номер для зв'язку.

Як повідомляв "Знай.ua", кияни скаржаться на наплювання сімейних лікарів: "Я вам не зобов'язана"

Знай.ua писав, українські лікарні тріщать по швах через коронавірус: "Тіла лежать навіть у коридорах"