Володимир Зеленський попросив фракцію "Слуги народу" підтримати дострокове припинення повноважень чинного складу Конституційного Суду.

Читайте Знай в Google News!

Про це президент заявив на засіданні фракції у Верховній Раді, передає ОП.

На його думку, якщо не відновити довіру суспільства до КС, країна втратить можливість отримати будь-яку міжнародну фінансову допомогу. Також він нагадав про загрозу безвізовому режиму України з ЄС та підтримку НАТО, МВФ та інших партнерів.

"Будь-яке нове рішення парламенту, яке спробує відновити таку кримінальну відповідальність, буде апріорі непрацюючим. Його навіть не треба буде заново оскаржити в Конституційному суді", – заявив він.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Глава держави пояснив, що будь-яке кримінальне звинувачення за порушення при декларуванні навіть після прийняття нового закону не матиме сили.

"Якщо ви проголосуєте за це рішення, ви будете голосувати для народу. В іншому випадку ви захищаєте суддів Конституційного суду", - сказав Зеленський.

Володимир Зеленський, фото president.gov.ua
Володимир Зеленський, фото president.gov.ua

У свою чергу нардеп Галина Янченко зазначила, що "слуги народу" підтримають законопроект президента про розпуск КСУ, якщо не знайдуть "менш болючих" рішень. Про це повідомляє УНН.

Янченко зазначила, що голова КСУ і судді, які підтримали рішення від 27 жовтня, можуть самостійно піти у відставку.

"Депутати не можуть на це вплинути, але це може бути позиція суддів КС. Я вважаю, що Конституційний суд прийняв це рішення з порушенням і духу, і букви закону. Вони підірвали довіру до Конституційного суду. Єдине, що вони можуть зробити останнє хороше для цієї країни – просто піти добровільно зі своєї посади і таким чином відновити довіру", - сказала нардеп.

Галина Янченко, фото УНН
Галина Янченко, фото УНН

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, Зеленський вніс законопроект про звільнення суддів КСУ.

Як повідомляв портал Знай.uа, Зеленський особисто переконуватиме "слуг народу" голосувати за звільнення суддів КСУ.

Також портал Знай.uа писав, що Зеленський звинуватив КСУ в змові з олігархами: "Чорти відкривають справжні обличчя".