Українським дітям можна не носити маски до 12 років. А чи пощастило так само їхнім одноліткам з інших країн?

Читайте Знай в Google News!

Про те, яка ситуація з карантинними обмеженнями, а також носінням масок у школах в інших країнах пише "Освіторія".

Франція

Днями Франція зобов’язала дітей віком від 6 років носити маски в школі. Національна асамблея проголосувала за поширення цього правила на початкові школи. Таке нововведення порадили фахівці з охорони здоров’я. Однак уряд налаштований не закривати дитсадки, школи та різноманітні студії, спортивні секції тощо.

карантин у Франції, фото L'Usine Nouvelle
карантин у Франції, фото L'Usine Nouvelle

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Бельгія

У класах зовсім не багато учнів, адже кожен третій школяр з початку навчального року займається вдома за бажанням батьків. Проте дітям доводиться носити захисні маски, починаючи з першокласників. Вони обов'язкові як у кабінетах, так і в коридорах та вестибюлях.

Греція

Усі діти від 3 років у школах і в дитячих садочках носять маски весь день, доки вони з однолітками. Нині грецьких дітей без масок на уроки не допускають. За це ще й зараховують прогули, які можуть привести до виключення зі школи, якщо їх накопичиться дуже багато. Справа навіть дійшла до бунтів. Школярі вимагають поділити класи на групи та забезпечити соціальне дистанціювання на уроках.

Канада

Тут маски носять учні 412-х класів. В іншому випадку викликають батьків та відправляють дитину додому. Учні перших трьох класів мають надягати маски лише на перерві, у тому числі в їдальні. Міносвіти країни просить вчителів проводити якомога більше уроків просто неба і триматися на відстані 1,5 метра одне від одного.

Британія

Департамент освіти рекомендує, щоб у середній школі (з 11 років) усі учні носили маски в коридорах та інших загальних приміщеннях, де важко дотримуватися дистанції. Право остаточно вирішувати, чи потрібні маски, віддали самим школам.

США

Школи самі вирішують, чи мають носити маски їхні учні. Водночас представники Американської асоціації педіатрії вважають, що діти від 2 років можуть безпечно носити маски протягом тривалого часу, наприклад, весь навчальний день. Винятком є лише діти із серйозними проблемами з диханням або когнітивними порушеннями.

ВООЗ

ВООЗ радить, щоб люди дотримувалися рекомендованих практик у своїй місцевості. Але загалом вчені вважають: від дітей до 5 років не треба вимагати носіння масок. Крім того, діти не повинні носити маску під час занять спортом або фізичних навантажень.

Важливо дотримуватися соціальної дистанції між учнями, обмежити кількість хлопців та дівчат, що грають разом. Підлітки від 12 років мають носити маски за тими ж правилами, що й дорослі.

школа, фото Pxhere
школа, фото Pxhere

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, вступна кампанія: на яких спеціальностях вимагають ЗНО з української мови та літератури

Як повідомляв портал "Знай.ua", Олена Зеленська розповіла, що зміниться у харчуванні школярів: меню на два тижні, нові санітарні норми та інше

Також "Знай.ua" писав, Укрзалізниця припиняє продаж квитків у "червоній" зоні: перелік напрямків