Карантин через пандемію covid-19 не скасовує рутинної вакцинації. У Дитячому фонді ООН (ЮНІСЕФ) розповів, як робити щеплення дітям під час карантину.

І батьки, і медичні працівники часто запитують про те, чи можна вакцинувати дитину під час пандемії covid-19. Фахівці міжнародної організації стверджують, що вакцинуватися не тільки можна, а й дуже важливо це зробити, адже призупинення вакцинації та низький рівень охоплення щепленнями загрожують спалахами інфекційних хвороб. Тож дітей украй необхідно захистити від інфекцій за допомогою вакцинації.

Фахівці описали у формі порадника все, що слід знати про вакцинацію під час карантину.

Дізнатися, як убезпечитися від зараження

Зателефонувати лікарю, щоб разом вирішити, як дитині отримати щеплення і як найкраще дістатися до місця вакцинації, щоб мінімізувати контакти з людьми.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Вводити кілька вакцин в один день

Це звичайна міжнародна практика, яка дає змогу зменшити кількість візитів до медичного закладу та знизити рівень стресу для дитини й батьків.

Багатокомпонентні вакцини

Застосовувати за змоги та/або наявності багатокомпонентні вакцини, які зменшують не лише кількість уколів, а й кількість візитів.

щеплення дітям під час карантину, фото з вільних джеоел
щеплення дітям під час карантину, фото з вільних джеоел

Порядок введення менш важливий

Починати вакцинацію проти будь-якої інфекції в будь-якому порядку, якщо раніше дитині не робили щеплень.

Індивідуальний план

Дотримуватися індивідуального плану вакцинації, який для вас складе лікар, якщо графік щеплень порушено.

Супроводжуючі

Переконатися, що дитину на щеплення не супроводжують люди з групи ризику (тобто у віці 60+ або з хронічними захворюваннями), для яких імовірний контакт із COViD-19 може бути небезпечним.

Підготуватися до візиту

Взяти із собою маски, а також антисептик, якщо немає впевненості, що буде змога помити руки.

Екстрена вакцинація

Здійснити невідкладну екстрену вакцинацію або постконтактну профілактику в разі контакту з кров’ю (імовірність інфікування гепатитом В), коли вкусила тварина (можливе інфікування сказом), якщо дитина поранилася і потребує профілактики правця.

Новонароджені

Вакцинувати новонароджену дитину, поки перебуваєте в пологовому будинку. Щеплення (вчасні й за календарем) украй потрібні немовлятам!

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, лікарі попередили про нові штами грипу

Як повідомляв портал Знай.ua, киянам розповіли, де отримати щеплення від грипу

Також Знай.ua писав, Зеленксій анонсував виготовлення вакцини проти коронавірусу