В Охтирці жінку зі стажем 11 років примусом звільнили з посади вчителя, замінивши її дівчиною з дворічним досвідом.

Читайте Знай в Google News!

Про це повідомляє Телекомпанія СТС.
Проте, крім звільнення жінка зіткнулася й з іншими проблемами, адже у школі їй не віддають трудову книжку та розрахункові гроші.

Охтирська школа, фото: facebook.com/stschannel
Охтирська школа, фото: facebook.com/stschannel

"Шкільний мобінг. В Охтирці жінку зі стажем 11 років примусом звільнили з посади вчителя, замінивши її дівчиною з дворічним досвідом. Втім навіть після звільнення їй не віддають трудову книжку та розрахункові гроші. Всі подробиці історії дивіться далі у сюжеті.", - йдеться у повідомленні.

Згідно з сюжетом пані Наталя працювала у загальноосвітній школі №4 міста Охтирка вчителькою першого класу. Коли вона вийшла на лікарняний, то й не підозрювала, що за цей час її примусово звільнять.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Без пояснень мене викликали у понеділок директор, коли я з'явилася до школи. Звинувативши мене у тому, що я не справляюся з обов'язками вчителя 1 класу. Що я розпустила дітей, що я розпустила батьків. Що я батьків налаштувала нібито проти директора школи. Що вчителі, коли йдуть до мене в клас, хрестяться. Хоча у вчителів по 30 років педагогічного стажу.", - розповіла жінка.

Охтирська школа, фото: facebook.com/stschannel
Охтирська школа, фото: facebook.com/stschannel

Крім того, директор поставила вчительці умову, аби їй віддали розрахункові та трудову книжку, вона повинна провести батьківські збори і запевнити батьків, що вона нібито сама звільнилася зі школи. Разом з батьками пані Наталя звернулася у відділ освіти, але результату як такого не отримала.

Лише один член батьківського комітету погодився прокоментувати ситуацію, оскільки як і інші отримував погрози. Він зазначив, що "всі бояться", а вчительку "заставили насильно написати заяву про звільнення". А от поспілкуватися з директоркою не вдалося - повідомлення та дзвінки журналістів вона ігнорує.

Своєю чергою юристи запевняють, якщо керівництво закладу не віддає трудову книжку, то людина має право звернутися до суду. Також вони наголошують, що моментом звільнення буде вважатися той день, коли особа отримує трудову книжку.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, вступна кампанія: на яких спеціальностях вимагають ЗНО з української мови та літератури

Як повідомляв портал "Знай.ua", Олена Зеленська розповіла, що зміниться у харчуванні школярів: меню на два тижні, нові санітарні норми та інше

Також "Знай.ua" писав, Укрзалізниця припиняє продаж квитків у "червоній" зоні: перелік напрямків