Існують прості способи, завдяки яким можна без клопоту отримати свіжу зелень дуже швидко - лише за 15 днів.

Читайте Знай в Google News!

Завдяки наступним способам, які пропонує сайт "Зі смаком", фактично нічого складного не потрібно робити, просто чекати. Якщо ви посадите цибулю в листопаді або на початку грудня, то до новорічних свят вже буде свіжа зелень.

Вирощування зеленої цибулі, фото: кадр з відео
Вирощування зеленої цибулі, фото: кадр з відео

Спосіб № 1

У пластиковій пляшці зріжте верхню частину біля горлечка, потім розріжте її посередині на дві частини. Наповніть нижню частину пляшки тирсою, туалетним папером, шматками тканини або будь-яким іншим засобом, завдяки якому з'явиться можливість довгий час утримувати вологу.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили РФ може відкласти наступ через несподівані обставини За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою
Показати ще

Тепер виберіть невеликі цибулинки з тим розрахунком, щоб у кожну пляшку увійшло приблизно 5-7 штук. У кожної з них зріжте верхній хвостик, щоб оголити м'якуш і дати кращий доступ до нього кисню. Висадіть цибулини в наповнювач корінцями вниз. Влийте 50-100 г води, накрийте другою частиною пляшки і поставте на підвіконня.

Чекати довго не доведеться, адже вже через яких 15-25 днів зелень цибулі досягне 30 см. Поливайте її не надто часто, а в залежності від вологості наповнювача або приміщення і дуже скоро зможете насолодитися вітамінною зеленою цибулькою на вашому столі.

Вирощування зеленої цибулі, фото: кадр з відео
Вирощування зеленої цибулі, фото: кадр з відео

Спосіб № 2

Якщо перший спосіб для вас здається надто трудомістким, спробуйте наступний метод. Можна також дуже швидко виростити цибулю в пакеті. Підготувати цибулю потрібно за тим же алгоритмом, що й у попередньому способі. Мішечок встановіть на пластикову або керамічну місткість, щоб не порвався і не протік.

Щоб прискорити утворення зеленого пера, замочіть цибулю в теплій воді на 2 дні, воду міняйте вранці і ввечері. Потім обсушіть лушпиння серветкою, покладіть цибулини впритул один до одного в поліетиленовий пакет. У пакеті повинен бути шар вологого наповнювача товщиною не менше, ніж 2 см.

Пакет добре зав'яжіть, не випускаючи повітря. Поставте його на 3 дні в темне прохолодне місце - це прискорить ріст коренів. Через 3 дні виставте на світле підвіконня. Не потрібно поливати і удобрювати субстрат в період росту цибулі.

Пакет не розв'язуйте, поки зелень цибулі не упреться в його верхівку. А після цього стежте, щоб наповнювач не пересихав. Таким же чином можна виростити зелень часнику, цибулю-шалот, порей.

Вирощування зеленої цибулі, фото: кадр з відео
Вирощування зеленої цибулі, фото: кадр з відео

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, як виростити петрушку на підвіконні за 3 години: дивовижний спосіб, схожий на фокус

Як повідомляв портал "Знай.uа", бабуся буде задоволена — красиві і зручні грядки на городі своїми руками. Ваші грядки перетворяться на красиві клумби, найкращі варіанти оформлення ділянки

Також Знай.uа" писав, шкідники забудуть дорогу на ваші грядки, а врожай приємно здивує – ці секрети знає не кожен городник. Корисні поради для городників та садівників