З 2021 року українських парламентаріїв очікує важлива зміна. Зокрема, з 16 липня наступного року, кожен народний депутат і претендент на державну посаду буде зобов'язаний скласти іспит з української мови.

Стандарти для нардепів вже розроблені Національною комісією зі стандартів державної мови в Україні.

Відповідно до нових правил, іспит доведеться здавати всім чиновникам. Показати свій рівень володіння повинні будуть люди, які планують обиратися до Верховної Ради, працювати в Кабінеті Міністрів або займати будь-яку іншу посаду в державному управлінні.

Як заявив уповноважений із захисту української мови Тарас Кремінь, тепер всім кандидатам доведеться готуватися, тренуватися, працювати з репетиторами і здавати іспит, або відмовлятися від своєї посади.

Нагадаємо, з 2021 року всі державні установи та сфера обслуговування повинні повністю перейти на українську мову. У тому числі говорити українською будуть зобов'язані президент, голова Верховної Ради, прем'єр-міністр і всі представники Кабміну. Школи мають бути повністю перекладені українською мовою, за винятком шкіл, де викладають мовами національних меншин, для них перехідний період збільшено до 1 вересня 2023 року.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, Жан Беленюк вийшов на килим з маленьким українцем: "Браво, ось це сім'я!"

Як повідомляв портал Знай.uа, Жан Беленюк привітав українців, зокрема атлетів та спортивних функціонерів, З Днем фізичної культури та спорту України.

Також портал Знай.uа писав, що Жан Беленюк прокоментував політично резонансну поведінку його колег з фізичної культури боксерів Василя Ломаченка та Олександра Усика.