Питанням тарифів має займатися не "Укрзалізниця" як монополіст, а окрема структура – Нацкомісія з питань регулювання транспорту.

Про це в інтерв’ю виданню “Економічна правда” розповів народний депутат і член Комітету Верховної Ради з питань транспорту та інфраструктури Олександр Скічко.

За його словами, міністерство інфраструктури обіцяло розробити проєкт закону про Нацкомісію з питань регулювання транспорту.

Вони проводили переговори, вивісили в себе навіть на сайті, але з моменту відкликання пройшло вже півроку, а документ так і не був зареєстрований. Тому ми пішли своїм шляхом – в серпні зареєстрували його від депутатського корпусу”, - розповів нардеп.

Він додав, що по цьому питанню вже було проведено декілька робочих нарад і два круглих столи, а далі проєкт закону буде обговорюватися на Комітеті.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

«Я буду зі свого боку максимально проштовхувати його, тому що вважаю, що це надзвичайно необхідний законопроєкт, базовий для галузі. Значна частина зауважень бізнесу мені здається правильною і я буду їх відстоювати в комітеті. Зараз головне – пройти комітет, а далі вже винесення в зал”, - розповів Скічко.

Також народний депутат розповів про своє бачення виведення "Укрзалізниці" із кризи. За словами політика, для цього потрібно ухвалити закон про залізничний транспорт і провести оптимізацію адміністративного апарату.

Він стверджує, що адміністративний апарат компанії надзвичайно роздутий, також надзвичайно роздуті зарплати і є багато дублюючих функції. «Потрібно проводити реформу "Укрзалізниці" безпосередньо через розділення на різних операторів. І підготовку до цього можна проводити без прийняття закону про залізничний транспорт”, - додав Олександр Скічко.