Верховна Рада України підтримала законопроєкт, який передбачає звільнення від строкової служби в армії певну категорію осіб. Кого не змусять віддавати "борг державі"?

Читайте Знай в Google News!

Народні депутати проголосували за документ, який звільнює від строкової служби в армії співробітників Державної служби з надзвичайних ситуацій. Відповідний законопроєкт підтримали 289 народних обранців.

Верховна Рада, ЗМІ - фото Знай.ua
Верховна Рада, ЗМІ - фото Знай.ua

Кого омине строкова служба

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

У переліку тих, кого не призиватимуть до строкової служби в армії лише одна категорія осіб. Так, документ звільняє рятувальників призовного віку від строкової служби на час їх роботи у ДСНС. Це саме стосується і співробітників поліції - на період їхньої служби до армії не покличуть.

Згідно з пояснювальною запискою до документа уточнюється мета таких змін. Очікується, що цей документ дозволить накопичити і підготувати людські ресурси з-поміж призовників з метою комплектування людськими ресурсами органів і підрозділів ДСНС.

"Це дозволить якісно виконувати завдання за призначенням у мирний час та в особливий період, а також у разі введення надзвичайного стану і проведення цільової мобілізації", — йдеться у повідомленні.

нагородження / фото: ДСНС
нагородження / фото: ДСНС

Варто нагадати, що законом встановлено відповідальність у разі неявки без поважних причин за викликом військового комісаріату на призовну комісію. Поважними причинами у цьому випадку вважаються перешкоди стихійного характеру; хвороба призовника; смерть його близького родича або близького родича його дружини.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Рада прийняла бюджет України на 2021 рік: хто голосував проти і що змінить документ. За прийняття рішення проголосувало 275 народних депутатів. Проти були партії "Європейська солідарність", "Голос"і "Опозиційна Платформа - За Життя".

Як повідомляв портал "Знай.ua", Олена Зеленська розповіла, що зміниться у харчуванні школярів: меню на два тижні, нові санітарні норми та інше. Перша леді взяла участь в онлайн-нараді з оновлення системи шкільного харчування

Також "Знай.ua" писав, рівень кисню при коронавірусі: чи обов'язково вдома мати пульсоксиметр. Пандемія коронавірусу вплинула на щоденне життя людей, а у деяких сферах - докорінно його змінила.