У Міністерстві охорони здоров’я заявили, що не пускати на роботу без негативного ПЛР-тесту і з закритим лікарняним - незаконно.

Деякі роботодавці відмовляють працівникам у відвідуванні робочого місця без надання ними негативного ПЛР-тесту на коронавірус, і незважаючи на закритий лікарняний.

Читайте Знай в Google News!

Заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко нагадав, що закриття лікарняного відбувається в таких випадках:

📌проходить 10 днів з першого дня появи симптомів. І протягом цих 10 днів є 3 дні, коли відсутні симптоми. Це підстава для сімейного лікаря перевести хворого в категорію тих, хто одужав і закрити лікарняний;
📌отримано негативний тест ПЛР.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Коронавірус, фото РБК
Коронавірус, фото РБК

Госпіталізація хворих на COVID-19 відбувається за показаннями. Близько 80% пацієнтів мають легкий перебіг хвороби і не потребують стаціонарного лікування. У разі появи симптомів хвороби необхідно зателефонувати сімейному лікарю, який зобов'язаний оцінити стан пацієнта та прийняти рішення щодо необхідності госпіталізації чи надання медичної допомоги в амбулаторних умовах.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Порошенко вимагає відкрити "Феофанію" і відомчі лікарні для хворих на covid-19: всього три дні.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Україна б'є рекорди щодо covid-19: Степанов розповів про ситуацію в країні.

Також, "Знай.uа" писав, що місто на Тернопільщині закривають на жорсткий карантин.