Міністр юстиції України Денис Малюська прокоментував процедуру стягнення штрафу за відсутність маски у публічному просторі. При цьому Малюська запевнив, що на вулиці маски не є обов'язковими, і карати за неносіння засобу індивідуального захисту не передбачено.

Читайте Знай в Google News!

Особливістю нововведення є те, що штраф буде виписувати поліціянт прямо на місці, а не у судовому порядку. Також значно зменшився розмір покарання — суму у 17 тисяч гривень влада розцінила як неадекватну, і тому тепер штраф буде у межах від 170 до 255 гривень.

Маски від коронавірусу, фото з відкритих джерел
Маски від коронавірусу, фото з відкритих джерел

"Застосування такого штрафу буде швидким, оскільки штраф накладатиме поліцейський одразу на місці, коли він помітить громадянина, який не має маски у приміщенні або громадському транспорті", — стверджує Малюська.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Третя" платіжка за газ: що потрібно терміново зробити споживачам Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

фото Facebook Денис Малюська
фото Facebook Денис Малюська

Якщо вірити міністру, відповідальності зможуть уникнути деякі категорії громадян.

"Такі штрафи не застосовуватимуться до неповнолітніх, тим кому нема 18 років, або до тих, хто не носить маску на вулиці", — сказав міністр у відеозверненні.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, Facebook хоче прогнати зі своєї платформи супротивників вакцинації проти Covid-19.

Також "Знай.ua" писав, що нове епідемічне зонування в Україні: які міста стали "червоними". До списку увійшло десять обласних центрів.