Олександр Сидоренко під позивним "Сидор" пішов на військову службу у 2018 році солдатом, але невдовзі попросився на передову — захищати Україну від російських бойовиків, що тримають під контролем частину територій Донецької та Луганської областей.

Читайте Знай в Google News!

Історію мужнього українця розповідає офіційна сторінка Операції об'єднаних сил у соціальній мережі "Фейсбук".

Чоловік біля року прослужив у тилу, після чого вирішив "додати у життя драйву" і долучився до бойової бригади.

"Далі все стандартно, мабуть, як у всіх. Пройшов підготовку в одному з навчальних центрів, змінив військовий фах, став навідником-оператором БМП-1 і разом із бригадою вирушив на передову. Щоправда, поки що не мав можливості відпрацювати по ворогу так би мовити за спеціальністю – перемир’я. Але в разі потреби готовий миттєво застрибнути в «беху» і рушити в бій з окупантами за українські міста і села", — розповідає Сидоренко.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Солдат Олександр "Сидор" Сидоренко, фото ООС
Солдат Олександр "Сидор" Сидоренко, фото ООС

Як розповів боєць, противник, користуючись перемир'ям, стрімко укріплює свої позиції, у тому числі й проводячи інженерні роботи, що викликає занепокоєння населення прифронтового Гранітного, яке вже значно постраждало від обстрілів бойовиків.

Сам Сидоренко родом зі Сватового Луганської області. Події 2014 року викарбувалися у його пам'яті. Тоді лише над його рідним містом.

"Я чудово пам’ятаю, як українська армія, добровольчі батальйони йшли вперед, у запеклих боях звільняли міста та села від окупантів, – згадує чоловік. – Тоді наше військо відновило контроль над більшою частиною захоплених територій. Було відчуття, що ще трохи, і війна закінчиться, і ми святкуватимемо перемогу, але... Довелося зупинитися і зайняти оборону", — розповідає солдат.

"Тут, на Донбасі в Україні, жили наші предки, народились і виросли ми. Це наша земля і наша історична місія – звільнити її від загарбників та передати нашим дітям і внукам. Усе просто", – каже про свою мету сам Сидоренко.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, на Донбасі підірвалися українські захисники з лав ЗСУ: один загинув, трьох поранено

Також "Знай.ua" писав, воїни ЗСУ показали безглузді спроби найманців Путіна порушити тишу: реакція не змусила себе чекати.