Чомусь вважається, що сіль шкідлива для здоров'я і багато хто намагається скоротити її споживання до мінімум. Однак ви здивуєтеся, дізнавшись про численні корисні властивості солі. Щобільше, повна відмова від неї не обіцяє нічого хорошого.

Читайте Знай в Google News!

Чим може обернутися відмова від солі досліджувала редакція ADME.

1. Зайві кілограми

Оскільки йодована сіль важлива для вироблення гормонів, ви обмежите джерела надходження йоду до організму. Через це ви можете набрати додаткові кілограми, на обличчі з'являться набряки, шкіра стане сухою, а м'язи — менш сильними і витривалими.

Користь солі, фото: кадр з відео
Користь солі, фото: кадр з відео

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

2. Погіршення роботи серця

Дієта з низьким вмістом натрію попри свої переваги для певної категорії осіб, підходить далеко не всім. Коли ми споживаємо недостатню кількість солі, це може позначитися на нормальній роботі серця.

3. Підвищення інсулінорезистентності

Нестача натрію в раціоні може вплинути на нашу інсулінорезистентність. У результаті організм не буде добре реагувати на інсулін, а це своєю чергою може призвести до підвищення рівня цукру в крові.

4. Симптоми зневоднення

Коли рівень натрію у крові різко падає, можуть з'явитися симптоми, дуже схожі на зневоднення. Зокрема, це сухість у роті, запаморочення, спрага і нечасте сечовипускання.

5. Нудота

Відмова від солі може серйозно вплинути на рівень холестерину. Своєю чергою цей процес може торкнутися інших частин вашого тіла, наприклад серця. Однією з ознак таких змін є нудота.

Користь солі, фото: кадр з відео
Користь солі, фото: кадр з відео

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, зігріваючі напої осені: готуємо глінтвейн, грог, гарячий шоколад і пунш

Як повідомляв портал "Знай.ua", сир, смородина і нічого зайвого: найшвидший пиріг з ягодами. Сирно-смородиновий пиріг виглядає дуже апетитно, а його смак незабутній. Смородину можна замінити на будь-які інші ягоди.

Також "Знай.ua" писав, звичайну моркву можна перетворити в делікатес: мамин рецепт-виручалочка. Морква є дуже корисним коренеплодом, в якому міститься велика кількість необхідних речовин.